Oglasil se je košarkar, ki mu je Dončić nasul 60 točk: "Prisežem, da sem ..."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ameriški branilec iz moštva New York Knicks je lahko le nemočno spremljal simultanko Luke Dončića.
Oglej si celoten članek

Branilec kratkohlačnikov Quentin Grimes se je posipal s pepelom za neučinkovito pokrivanje Luke Dončića ob porazu New York Knicks proti Dallas Mavericks.

Šok za Slovenca Luka noro proslavljal in plesal, nato izvedel, da sploh niso zmagali

Slovenski košarkar je na tekmi spisal zgodovino lige NBA s 60 točkami, 21 skoki in 10 podajami. Postal je namreč prvi košarkar v 76-letni zgodovini tekmovanja, ki je dosegel trojnega dvojčka s 60 točkami in vsaj 20 skoki.

Grimes je bil na tekmi primarno zadolžen za pokrivanje Dončića, vendar v tem dvoboju ni imel prav nobenih možnosti.

Ko Twitter pregori NBA zvezdniki ponoreli zaradi Luke! Oglasili so se Porzingis, Durant, ... Kakšna predstava To so najbolj odmevni rekordi, ki jih je ponoči porušil Luka Dončić

Slovenski as je zadel kar 67% vseh poskusov iz igre (21/31), vključno z izenačujočim metom sekundo pred koncem rednega dela, s katerim je izsilil podaljšek in domačemu moštvu tlakoval pot do zmage.

Preobrat Dallasa je bil pravcati čudež, saj je bila verjetnost poraza ob zaostanku za devet točk zgolj pol minute pred koncem rednega dela več kot 99,4-odstotna!

Dončić je postal šele sedmi košarkar s trojnim dvojčkom ob več kot 50 točkah, za povrhu pa je zadel ali asistiral pri 85 od skupno 126 točk svojega moštva. 

"Vsi smo v šoku" Kidd s pomembnim opozorilom glede Dončića

Grimes je v pogovoru z novinarji poudaril, da je na parketu storil vse, kar je bilo v njegovi moči, a je bil Dončić preprosto neustavljiv.

"Prisežem, da sem ga poskušal zaustaviti," se je za svoj neuspeh opravičeval branilec New Yorka. "Poskušal sem se izvleči iz vsake pick 'n' roll situacije. Luka sodeluje v tako rekoč vsaki akciji Dallasa. Trudil sem se ostati ob njem. Zelo je spreten z žogo, kot tudi brez nje. V vsakem trenutku je treba biti pozoren na to, kje se nahaja na igrišču. Je eden izmed treh najboljših igralcev v ligi. Lahko rečem le kapo dol," je dejal 22-letnik

Foto: Profimedia Quentin Grimes Luka Dončić

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.