Rogliču ne pripisujejo realnih možnosti za zmago

Foto: Epa
Foto: Epa
Primož Roglič še vedno verjame v preobrat na dirki po Italiji. Kaj pa na to porečejo strokovnjaki?
Oglej si celoten članek

Pred nami je odločilna etapa 106. izvedbe dirke po Italiji, na kateri se bo odločalo o končnem zmagovalcu. Kolesarji se bodo za slavo in prestiž udarili na brutalnem kronometru od Trbiža do Svetih Višarij (18,6 km) v neposredni bližini slovensko-italijanske meje.

Roglič vs. Thomas Boj mož na moža: zares peklenski kronometer bo dal zmagovalca Gira

Primož Roglič bo imel morda celo najlepšo priložnost, da se odkupi za "spodrsljaj" pred dvema letoma na dirki po Franciji, ko mu je Tadej Pogačar prav v odločilni vožnji na čas pred nosom izmaknil skupno zmago.

Kisovčan bo moral za svojo prvo lovoriko na Giru nadoknaditi 26 sekund zaostanka za nosilcem rožnate majice Geraintom Thomasom.

Brutalen izziv Veliki mojster kronometra: "Verjamem v Primoža, vprašanje je le ..."

Slovenski as je v zaključku petkove 19. etape pridobil nekaj sekund v primerjavi z Valižanom, kar mu je vlilo dodatne samozavesti pred odločilnim dnem.

V izteku kraljevske preizkušnje je 33-letnik odločno dejal, da še vedno verjame v preobrat. Kaj pa na to porečejo strokovnjaki?

Kraljevska etapa Zdelo se je že, da je Thomas zlomil Rogliča, nato nor preobrat

Čeprav naj bi o končnem zmagovalcu odločal dvoboj Rogliča in Thomasa, pa nekdanji nemški kolesar Jens Voigt opozarja, da bo potrebno računati tudi na Joaa Almeido, ki v skupni razvrstitvi zaostaja za 59 sekund.

"Vsi trije lahko zmagajo. Če bosta imela Roglič in Thomas težave, lahko Almeida na dober dan premaga oba. Ne gre ga podcenjevati," je dejal Voigt in se dotaknil še napetega finiša petkove preizkušnje. "Zelo zanimivo je bilo videti Thomasov napad povsem ob koncu. Zdelo se je, da je Roglič premagan. Razlika se je povečevala in kazalo, da bo pridobil še nekaj sekund. Na koncu je izgubil tri."

Navijaški kaos Če se v soboto odpravljate na Svete Višarje, preberite to

"Težko je doumeti, kaj se je zgodilo v zadnjih 200 metrih dirke. Ne vem, kje je Roglič našel moč in energijo, da se je vrnil in na koncu celo nekaj pridobil. Prav neverjetno, kako je tistih 200 metrov vplivalo na naš pogled na sobotni kronometer. Mislim, da je Thomas še vedno favorit, a tista kanček Rogličeve premoči povsem ob koncu bi lahko momentum prenesel na stran Slovenca. Nikoli se ne ve."

Tako se govori! Roglič z jasnim sporočilom za Thomasa

"Nemogoče je predvideti," pa je ocenil nekdanji britanski kolesar Dan Lloyd. "Roglič mora nadoknaditi 26 sekund, česar je zagotovo sposoben, če bo imel Thomas nekoliko slabši dan. Mislim, da ima Thomas boljše možnosti, ker je bil doslej tako neomajen. Na edini slabši dan je izgubil samo tri sekunde, pa še to v zadnjih 100 metrih etape. To je vse. Toda ostali se ne bodo predali, še posebej ne Roglič," je dodal.

Po mnenju nekdanjega vrhunskega kolesarja Robbieja McEwena ima Roglič minimalne možnosti za uspeh. "Ne pričakujem, da bi kdorkoli lahko prodobil več kot 20 sekund. Ko je šlo v petek zares, sta bila enakovredna, Thomas se je celo oddaljil. Roglič je močnejši pri pospeševanju in v zadnjih 100 do 150 metrih petkove etape je to znal izkoristiti v svoj prid, vendar ne verjamem, da bo kaj pridobil v vožnji na čas," je napovedal McEwen.

Bi lahko storil več? Kuss razkril, zakaj je Roglič tako dolgo čakal z napadom

Foto: Epa Primož Roglič

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 19:53 27. Maj 2023.

    Rogla car. Danes je dokazal, da je eden najboljših kolesarjev na svetu. In med najboljšimi vseh časov. Konkurenco je deklasiral …

  • 11:25 27. Maj 2023.

    Roglič je prevelika cmera, da bi mu danes uspelo !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.