Štuhčeva potrdila, da lahko zmeša štrene pri vrhu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dvakratna svetovna prvakinja v smuku Ilka Štuhec bo drevi nastopila na prvi tekmi nove sezone.
Oglej si celoten članek

V kanadskem Lake Louisu se bo z današnjim smukom začela sezona v hitrih disciplinah alpskega smučanja za ženske. Tako bo prvič na belih strminah v tekmovalnem obdobju 2022/23 nastopila tudi Slovenka Ilka Štuhec.

Dvaintridesetletna Mariborčanka je na dosedanjih treningih v Kanadi prikazala zelo dobre vožnje in jih končala z drugim, devetim ter tretjim časom, ob tem pa je že ob prihodu v Kanado v izjavah za svojo spletno stran dejala, da nestrpno pričakuje prve tekme po pripravljalnem obdobju, ki je minilo brez večjih preglavic.

Vodilna v seštevku Smučarska kraljica izpušča naslednje tri tekme, to je razlog Uradno Trikratna olimpijska prvakinja letos ne bo več tekmovala

Z novimi smučmi avstrijskega proizvajalca Kästle je pripravljena, da zopet napade najvišja mesta v svetovnem pokalu. Najprej na smuku, ki bo danes na sporedu ob 20. uri. Dan kasneje se bo začel ob 20.30, v nedeljo pa bo na vrsti še superveleslalomom, in sicer ob 19. uri.

Štuhčeva je na zadnjem treningu smuka pred uradno preizkušnjo v Lake Louisu zabeležila odličen tretji čas, kar je sijajen obet za tekmo. Za najhitrejšo Avstrijko Nino Ortlieb je zaostala 58 stotink, drugo mesto je osvojila Švicarka Corinne Suter (+0,33).

Fis Konec dolge tradicije v belem cirkusu: "To je bil zadnji žebelj v krsto"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:06 2. December 2022.

    Ilka, ilka nikoli več ne bo kot je, nekoč bilo..To ve tudi mama. Treba bo, kaj drugega početi !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.