Super Iličić zabil dva gola rojakoma, nato pa ...

Foto: Epa
Foto: Epa
V elitni italijanski nogometni ligi so se v okviru 8. kola srečali člani "slovenske kolonije" na Apeninskem polotoku.
Oglej si celoten članek

Empoli je s Petrom Stojanovićem in Leom Štulcem v prvi postavi pričakal Atalanto z Josipom Iličićem. Gorenjec, ki je v preteklosti igral za srdite toskanske rivale Empolija - Fiorentino, se je še dodatno zameril navijačem kluba s stadiona Carlo Castellani. Zabil je namreč dva gola za zmago (1:4), zapravil pa je izvrstno priložnost za hat-trick.

V 11. minuti je Iličić s podajo zaposlil Maria Pašalića, Hrvat pa mu je v pravem trenutku žogo vrnil za lahek zadetek. V 26. minuti je Gorenjec prodrl z desne, odigral kratko kombinacijo z Luisom Murielom, nato pa z roba kazenskega prostora žogo neubranljivo poslal v zgornji kot vrat.

Empoli je po asistenci Štulca in zadetku Federica di Francesca hitro znižal, a na začetku nadaljevanja je Mattia Viti predložek preusmeril v svojo mrežo in Atalanta je vodila z 1:3. 

V 67. minuti je imela "boginja" na voljo še enajstmetrovko, Iličić pa je z bele točke streljal nad prečko ter bil takoj nato zamenjan. Oba Slovenca v dresu Empolija sta odigrala celotno srečanje, na katerem je končni izid v 89. minuti postavil Duván Zapata.

Rdeči vrag Kupili so ga za 87 milijonov, včeraj je zakrivil štiri gole

Vodilni Napoli je gostil Torino in ohranil stoodstotni izkupiček z minimalno zmago (1:0). Mož odločitve je bil Victor Osimhen v 81. minuti, potem ko je že v prvem polčasu enajstmetrovko za domače zapravil Lorenzo Insigne.

Nedeljski spored kola se je končal z derbijem med Juventusom in Romo. Uspešnejši so bili Torinčani (1:0), edini gol je v 16. minuti zabil Moise Kean. Rimljani so neuspešno pritiskali za izenačenje, Jordan Veretout je zapravil tudi najstrožjo kazen.

"Nesporazum" Bizarni rdeči karton, nogometaš zajokal

V soboto je prvi poraz doživel aktualni prvak Inter, Samir Handanović in soigralci so v Rimu priznali premoč Laziu (3:1). Vid Belec je vso tekmo branil vrata Salernitane, ko je ta po preobratu izgubila proti Spezii (2:1). Domen Črnigoj se bo z Venezio v ponedeljek meril proti Fiorentini.

Serie A, 8. kolo:

Empoli - Atalanta 1:4 (1:2)
Juventus - AS Roma 1:0 (1:0)
Napoli - Torino 1:0 (0:0)
Genoa - Sassuolo 2:2 (1:2)
Udinese - Bologna 1:1 (0:0) 
Cagliari - Sampdoria 3:1 (1:0)
Spezia - Salernitana 2:1 (0:1)
Lazio - Inter 3:1 (0:1)
AC Milan - Hellas Verona 3:2 (0:2)

PONEDELJEK:
Venezia - Fiorentina

LESTVICA:
1. Napoli 24
2. AC Milan 22
3. Inter 17
4. AS Roma 15
5. Lazio 14
6. Atalanta 14
7. Juventus 14
...
17. Genoa 6
18. Cagliari 6
19. Venezia 5 (-1)
20. Salernitana 4

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.