Švedske smučarke rešile življenje organizatorju

Foto: Epa
Foto: Epa
Zgodilo se je v četrtek v gondoli na prizorišču ženskih tekem za svetovni pokal v Garmisch-Partenkirchnu.
Oglej si celoten članek

Tri švedske alpske smučarke, ki so danes nastopile na treningu smuka pred svetovnim pokalom konec tedna v nemškem Garmisch-Partenkirchnu, so v četrtek rešile življenje enemu od nemških organizatorjev tekme, je danes poročala agencija SID, nemška izpostava AFP. Švedinje so ohranile mirno kri, ko je delavcu v gondoli zastalo srce, in ga oživljale.

Smuk Kaj je bilo z Ilko na treningu?

Lisa Hörnblad, Lin Ivarsson in Helena Rapaport so bile v gondoli na poti na start treninga smuka, ko se je moški, 60-letni predstavnik organizatorjev, zgrudil v kabinski žičnici. Smučarke so ohranile mirno kri ter mu nemudoma nudile prvo pomoč.

"Bilo je noro. Na vse kriplje smo se borile, da smo ga obdržale pri življenju, minute so minevale zelo počasi," je dejala Hörnbladova za švedsko televizijo SVT. Slednja, ki je današnji trening končala na sedmem mestu, je prevzela pobudo in nesrečniku masirala srce, Rapaportova je pomagala pri stabilizaciji negibnega človeka, Ivarssonova pa je prek telefona o incidentu obvestila organizatorje.

Alpsko smučanje Vonnova prečrtala Ga-Pa, SP visi v zraku

Ko je gondola le prispela na vrh, je nemškega organizatorja na vrhu prevzela avstrijska zdravniška ekipa in naprej oživljala 60-letnika vse do prihoda reševalnega helikopterja z zdravniškim osebjem.

Proti koncu dneva so iz bolnišnice sporočili, da je možakar preživel. "Vse tri smo presrečne, da se je vse skupaj tako dobro končalo," je dejala Hörnbladova.

Smuk Paris ukrotil Streif, Čater dobil nekaj točk

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.