Tako je Pogačar o Touru razmišljal pred dvema letoma

Foto: Epa tadej pogačar
Najdrznejše sanje so se uresničile.
Oglej si celoten članek

Tadej Pogačar si je z izjemnim nastopom v sobotnem kronometru zagotovil skupno zmago na dirki po Franciji. To je bil sicer šele njegov drugi nastop na tritedenskih preizkušnjah, na prvi je osvojil skupno tretje mesto na Vuelti. Še pred dvema letoma je šele stopal med profesionalce.

V januarju 2019 je tako prvič spregovoril tudi o svojih željah za Tour. "Moje sanje so bile, da bi postal profesionalni kolesar in to mi je zdaj uspelo, zato si moram izbrati nove sanje. Seveda, Tour de France... ko sem začel kolesariti, sem pravzaprav poznal le dirko po Franciji. Sanje so bile, da bi nastopil na Touru, ali pa celo zmagal. A to so le sanje!" je skromno dejal Pogi.

Slabi dve leti kasneje je na dirki vseh dirk osvojil rumeno, pikčasto in belo majico.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.