Tako kratek je seznam, na katerem kraljuje Luka

Foto: twitter Luka Dončić
Devetnajstletnik je dosegel drugi trojni dvojček v ligi NBA in se na seznamu pridružil ... nikomur!
Oglej si celoten članek

Onkraj luže močno odmeva zgodovinska predstava Luke Dončića, ki je na srečanju s Toronto Raptors dosegel 35 točk, 12 skokov in 10 podaj. 

Ljubosumje? Zato so NBA zvezdniki obrnili hrbet Dončiću

Dončić se je znašel v eminentni družbi, saj se je a seznamu novincev, ki so na ob trojnem dvojčku dosegli vsaj 35 točk, pridružil Stephu Curryju, Jasonu Kiddu, Michaelu Jordanu, Oscarju Robertsonu, Jerryju Westu in Elginu Baylorju.

A še bolj neverjeten je tale podatek. Za Dončića je bil to že drugi trojni dvojček v ligi NBA, oba pa je dosegel pred dopolnjenim 20. letom starosti. Slovenec je torej edini košarkar v zgodovini, ki mu je to uspelo v najstniških letih.

Prav tako je prvi najstnik, ki je ob trojnem dvojčku presegel mejo 30 točk. To ni uspelo niti LeBronu Jamesu niti Kobeju Bryantu. A Luka ostaja na trdnih tleh. "Dobro. To je vse, kar lahko rečem," je ocenil svojo igro in dodal: "To je bila ena najboljših predstav."

Na vprašanje, ali ima dosežek zanj kakšno posebno težo, je odvrnil: "Ne. Izgubili smo. Bolj poseben bi bil, če bi zmagali."

Zatrdil je še, da individualnim rekordom ne posveča prav veliko pozornosti in objubil, da bi nadaljeval s podobnim tempom. "Vedno se da še kaj izboljšati. Ne morem reči, da sem predober in kar prenehati z delom. Treba je nadaljevati."

Video Luka Dončić s pošastnim trojnim dvojčkom spisal zgodovino

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.