S takšnim avtobusom bodo potovali zlati Slovenci

Foto: Epa Finale Eurobasket, Slavje
Naj se ve, da v njem sedijo aktualni evropski prvaki!
Oglej si celoten članek

Slovenska košarkarska reprezentanca se pripravlja na dve kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu 2019. Po slovesu Igorja Kokoškova, ki je slovenske fante vodil do zgodovinske zlate medalje na EuroBasketu 2017, je vajeti prevzel priznani košarkarski strokovnjak Rado Trifunović.

Uradno Kokoškov ostaja tesno povezan s slovensko košarko

Slovenska reprezentanca bo v petek v ljubljanskih Stožicah odigrala tekmo z Belorusijo in čeprav v ekipi manjkajo nekatera zveneča imena, je selektor zelo optimističen.

"Vsi naši igralci imajo vidne vloge v klubih, večina jih pozna sistem dela Igorja Kokoškova in od tega ne bomo veliko odstopali. Ključno je, da v teh štirih dneh, kolikor imamo časa, porazdelimo vloge," je povedal za naš medij.

Trifunović ne bo mogel računati na Gorana Dragića, Luko Dončića, Anthonyja Randolpha, Zorana Dragića, Alekseja Nikolića, Eda Murića in Jurija Macuro.

Slovenci so v novo ero reprezentančne košarke vstopili z novim avtobusom. Prevozno sredstvo naše reprezentance po novem krasi slogan #MojTim in pripis Vozimo zmagovalce. "Novo poglavje, nov avtobus," je pred začetkom naslednjega poglavja košarkarske pravljice sporočila KZS.

Slovenija se bo v skupini A poleg Špancev in Belorusov pomerila še z reprezentanco Črne gore. Slovenska skupina se v drugem delu kvalifikacij sreča s tremi najboljšimi ekipami iz skupine B, ki jo sestavljajo reprezentance Turčije, Latvije, Ukrajine in Švedske.

Na svetovno prvenstvo se uvrstijo prvo-, drugo- in tretjeuvrščena ekipa skupine drugega dela kvalifikacijskega obdobja oziroma dvanajst reprezentanc iz evropskega dela kvalifikacij.

Tekme slovenske reprezentance:

24. november 2017 (Slovenija - Belorusija)
26. november 2017 (Španija - Slovenija)
23. februar 2018 (Črna gora - Slovenija)
26. februar 2018 (Belorusija - Slovenija)
28. junij 2018 (Slovenija - Španija)
1. julij 2018 (Slovenija - Črna gora)

PREBERITE ŠE:

Evropski prvak Jaka Lakovič: V Bilbau in Barceloni navijajo za Slovenijo Vroča roba Zlatega Slovenca snubijo v NBA, vabi ga tudi Real Madrid Selektor "Vodim najboljšo ekipo na svetu" Gogijev vpliv Slovenski as: "Na koncu sem bil predrag za Real" Klubi rekli ne! Brez Dragića, Murića in Macure Reprezentanca Brez Dragića, Dončića, Tončka, ...

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.