Zdravniki v precepu glede Tandeja, pogovori v teku

Foto: Epa
Foto: Epa
Daniel Andre Tande se je z oddelka za intenzivno nego preselil na travmatološki oddelek, še vedno pa ni jasno, kdaj in kako ga bodo prepeljali na Norveško.
Oglej si celoten članek

Norveški smučarski skakalec Daniel Andre Tande, ki je na finalu svetovnega pokala minuli teden v Planici grdo padel na letalnici bratov Gorišek, je danes zapustil oddelek intenzivne nege, poroča norveška televizija NRK. Tandeja bodo premestili na travmatološki oddelek ljubljanskega kliničnega centra.

Tandeja, ki je v četrtek v poskusni seriji finala svetovnega pokala v smučarskih skokih na letalnici v Planici grdo padel, so v ponedeljek prebudili iz umetne kome in je že komuniciral z najbližjimi.

UKC Ljubljana Novo o Tandeju, tako se je odzval po prebujenju

Foto: Epa Daniel Andre Tande Planica padec "Daniel se je ponoči zbudil in že govoril z dekletom in mamo. Hvala vsem fantastičnim ljudem v Planici, ki so ga nemudoma oskrbeli, UKC Ljubljana in Tomiju Trbovcu (tiskovni predstavnik SZS, op. a)," je 52-letni vodja norveških skakalcev Clas Brede Brathen v ponedeljek zapisal na Twitterju.

Kot je kasneje potrdila zdravnica norveške skakalne ekipe Guri Ranum Ekas, so Tandeja lahko odklopili z respiratorja in vse je potekalo brez težav.

Danes zjutraj pa je Brathen za NRK potrdil, da bodo 27-letnega skakalca premestili z oddelka za intenzivno nego na travmatološki oddelek UKC Ljubljana.

"Menim, da je skakalec v najboljših rokah. Vesel sem, da je zaupanje med norveško in slovensko medicinsko stroko na najvišji ravni," je dejal Brathen v intervjuju za Norveško tiskovno agencijo (NTB).

Kdaj domov?

Danes ali v četrtek bodo norveški in slovenski zdravniki skupaj z zavarovalnico razpravljali o tem, kako bi Tandeja prepeljali na Norveško.

"A pred tem bomo dodobra pretehtali razloge za in proti. Prevoza domov se bomo lotili z največjo previdnostjo. Četudi Daniel dobro napreduje, ne smemo pozabiti, da je utrpel hud udarec. Stres potovanja domov je lahko tudi prevelik," je opozoril Brathen.

Nasmejal Razkrito: To so bile prve besede Tandeja po prebujenju iz kome

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:54 31. Marec 2021.

    Uf,kaj ne vprašajo Hojsa ali dr.Ivana-bi imeli 100% točne informacije.....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.