Testi opravljeni, padla odločitev o Poljakih

Foto: Epa
Foto: Epa
Uvodna tekma skakalne novoletne turneje se bo vendarle odvila tudi s poljsko izbrano vrsto.
Oglej si celoten članek

Na ponovljenem testiranju za covid-19 so bili vsi poljski smučarski skakalci negativni, poroča dpa. Tako bodo lahko poljski aduti, kljub drugačnim obetom, nastopili na tekmi v Oberstdorfu.

Fis je že v ponedeljek sporočila, da bo poljski ekipi dovolila nastop na prvi postaji novoletne turneje, če bodo vsi tretji testi na novi koronavirus v ekipi negativni. 

Kamil Stoch, Dawid Kubacki in druščina bodo tako le dobili možnost nastopa že na prvi postaji turneje. Sprva so ostali brez njega, ker je bil test Klemensa Muranke pozitiven, zaradi pravila bližine oziroma druženja pa so brez tekme ostali še vsi drugi Poljaki. Toda drugo testiranje, izide so Poljaki dobili takoj po koncu kvalifikacij, je pokazalo, da je bil Muranka negativen. Jezni Poljaki so napovedali pritožbo, ta je bila očitno uspešna. 

Kot poroča dpa, so v torek Muranka in njegovi moštveni sotekmovalci prestali še eno testiranje. Vsi izvidi so bili negativni in tako bodo Poljakom dovolili nastop.

FIS Kaos v Oberstdorfu, Poljaki morda nastopijo

Izidi ponedeljkovih kvalifikacij ne bodo šteli, temveč bodo v prvo serijo dovoli vsem prijavljenim 62 tekmovalcem. Pred tem pa naj bi Poljakom omogočili še skoke za trening, ki so jih morali v ponedeljek izpustiti.

Ponedeljkove kvalifikacije je sicer v zahtevnih razmerah dobil Avstrijec Philipp Aschenwald pred Norvežanom Halvorjem Egnerjem Granerudom in Cenetom Prevcem. Na tekmo so se uvrstili še štirje varovanci Robija Hrgote, in sicer Anže Lanišek (8. v kvalifikacijah), Domen Prevc (26.), Bor Pavlovčič (27.) in Peter Prevc (41.).

Nov test Takoj po kvalifikacijah Poljak že negativen na Covid-19

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.