"To je najbolj nepošteno tekmovanje v moji karieri"

Foto: Epa Federica Brignone
Pri FIS so se posuli s pepelom, karavana gre dalje.
Oglej si celoten članek

Ljubitelj alpskega smučanja so z začudenjem spremljali torkov paralelni veleslalom na svetovnem prvenstvu. Ta je bil postavljen tako, da je bila rdeča proga precej hitrejša od modre, a je po prvi vožnji zaostanek enega od tekmovalcev lahko znašal največ pol sekunde. Tekmovalci, ki so v drugo nastopili na hitrejši stezi, so si po pravilu tako prismučali višjo prednost in napredovali.

Med tekmovalkami je bila med najbolj ogorčenimi domača šampionka Federica Brignone. "Ne spomnim se, kdaj sem bila tako jezna," je po tekmi dejala Italijanka.

SP Na sporni preizkušnji Robnikova peta, naknadno dodali še eno zmagovalko

"To je bila najbolj grozna tekma v moji karieri.Na žalost sem to doživela na domačem prvenstvu. Besna sem. Ni mi jasno, kako lahko postavite paralelni veleslalom z tako različnima stezama. Nikoli nisem videla bolj nepoštene in absurdne tekme," je dodala.

Foto: Epa Federica Brignone

"To ni fer. Poglejte primer Meillarda, ki je bil od Zubčića v prvo hitrejši za vsaj osem desetink, a dobil samo pol sekunde naskoka. Vsi, ki so najprej smučali na modri progi, so nato napredovali. Če se reči ne bodo spremenile, v tej disciplini ne bom več nikoli nastopila," je še dejala Brignonejeva, ki je v četrtfinalu izgubila proti rojakinji Marti Bassino, eni od dveh kasnejših zmagovalk.

"Zanimivo" Bizarno: Avstrijci so preverili pravila in dobili zlato

Napako so priznali tudi pri Mednarodni smučarski zvezi. "Jasno je, da je veliko takšnih, ki niso zadovoljni. Smučanje je šport na odprtem in takšne reči so možne. Seveda nismo hoteli, da bi bila ena proga toliko hitrejša," je dejal direktor tekem svetovnega pokala Peter Gerdol. Zamejski Slovenec iz Trbiža je še dodal, da pravila o prednosti pol sekunde niso mogli spremeniti, saj obstaja že vrsto let.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.