To so udeleženci SP, med katerimi ni evropskega prvaka

Foto: Profimedia košarkarska žoga
Znanih je vseh 32 košarkarskih reprezentanc, ki bodo nastopile na svetovnem prvenstvu na Kitajskem.
Oglej si celoten članek

Po košarkarskih kvalifikacijskih tekmah onstran Atlantika je znanih vseh 32 reprezentanc, ki bodo nastopile na svetovnem prvenstvu med 31. avgustom in 15. septembrom na Kitajskem. Žreb skupin bo 16. marca v Shenzhenu.

FOTO Zadnji juriš za častno slovo

Nastop na SP so si iz evropskih kvalifikacij izborile Češka, Francija, Nemčija, Grčija, Italija, Litva, Črna gora, Poljska, Rusija, Srbija, Španija in Turčija, iz ameriških kvalifikacij Argentina, Brazilija, Kanada, Dominikanska republika, Portoriko, ZDA in Venezuela, iz azijskih Avstralija, Iran, Japonska, Jordanija, Južna Koreja, Nova Zelandija in Filipini, iz afriških Angola, Slonokoščena obala, Nigerija, Senegal in Tunizija. Kitajska se je kot gostiteljica neposredno prebila na mundial.

Na žrebu v Shenzhenu bodo v prvem bobnu Kitajska, ZDA, Španija, Francija, Srbija, Argentina, Litva in Grčija, v drugem Rusija, Avstralija, Brazilija, Portoriko, Turčija, Dominikanska republika in Venezuela, v tretjem Nemčija, Kanada, Češka, Poljska, Iran, Črna gora, Filipini in Južna Koreja, v četrtem pa Nigerija, Senegal, Nova Zelandija, Angola, Japonska, Jordanija, Tunizija in Slonokoščena obala.

Po kvalifikacijah "Vsi vemo, da selektor ni glavni krivec za neuspeh"

V prvem delu tekmovanja bo 32 reprezentanc razvrščenih v osem skupin. Prvo- in drugouvrščene izbrane vrste se bodo prebile v drugi del tekmovanja, najboljši dve iz štirih skupin - križajo se skupine A in B, C in D, E in F ter G in H - pa bosta nato napredovali v četrtfinale, kjer nastopijo tekme na izločanje. Tretje- in četrtouvrščene reprezentance iz vseh osmih skupin v prvem delu tekmovanja bodo nastope nadaljevale v štirih skupinah za razvrstitev od 17. do 32. mesta.

Svetovno prvenstvo bo gostilo osem kitajskih mest: Peking, Šanghaj, Nanjing, Wuhan, Dongguan, Guangzhou, Foshan in Shenzhen. Veliki finale bo 15. septembra v Cadillac Areni v Pekingu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.