Šport > Košarka
344 ogledov

To so udeleženci SP, med katerimi ni evropskega prvaka

košarkarska žoga
Znanih je vseh 32 košarkarskih reprezentanc, ki bodo nastopile na svetovnem prvenstvu na Kitajskem.

Po košarkarskih kvalifikacijskih tekmah onstran Atlantika je znanih vseh 32 reprezentanc, ki bodo nastopile na svetovnem prvenstvu med 31. avgustom in 15. septembrom na Kitajskem. Žreb skupin bo 16. marca v Shenzhenu.

košarka Slovenija-Ukrajina FOTO Šport Zadnji juriš za častno slovo

Nastop na SP so si iz evropskih kvalifikacij izborile Češka, Francija, Nemčija, Grčija, Italija, Litva, Črna gora, Poljska, Rusija, Srbija, Španija in Turčija, iz ameriških kvalifikacij Argentina, Brazilija, Kanada, Dominikanska republika, Portoriko, ZDA in Venezuela, iz azijskih Avstralija, Iran, Japonska, Jordanija, Južna Koreja, Nova Zelandija in Filipini, iz afriških Angola, Slonokoščena obala, Nigerija, Senegal in Tunizija. Kitajska se je kot gostiteljica neposredno prebila na mundial.

Na žrebu v Shenzhenu bodo v prvem bobnu Kitajska, ZDA, Španija, Francija, Srbija, Argentina, Litva in Grčija, v drugem Rusija, Avstralija, Brazilija, Portoriko, Turčija, Dominikanska republika in Venezuela, v tretjem Nemčija, Kanada, Češka, Poljska, Iran, Črna gora, Filipini in Južna Koreja, v četrtem pa Nigerija, Senegal, Nova Zelandija, Angola, Japonska, Jordanija, Tunizija in Slonokoščena obala.

košarka Slovenija-Ukrajina Po kvalifikacijah Šport "Vsi vemo, da selektor ni glavni krivec za neuspeh"

V prvem delu tekmovanja bo 32 reprezentanc razvrščenih v osem skupin. Prvo- in drugouvrščene izbrane vrste se bodo prebile v drugi del tekmovanja, najboljši dve iz štirih skupin - križajo se skupine A in B, C in D, E in F ter G in H - pa bosta nato napredovali v četrtfinale, kjer nastopijo tekme na izločanje. Tretje- in četrtouvrščene reprezentance iz vseh osmih skupin v prvem delu tekmovanja bodo nastope nadaljevale v štirih skupinah za razvrstitev od 17. do 32. mesta.

Svetovno prvenstvo bo gostilo osem kitajskih mest: Peking, Šanghaj, Nanjing, Wuhan, Dongguan, Guangzhou, Foshan in Shenzhen. Veliki finale bo 15. septembra v Cadillac Areni v Pekingu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.