Toliko jih ni dobil še nihče

Foto: Profimedia
Branilec aktualnih evropskih prvakov se niti v sredo zvečer ni izneveril svojemu slovesu.
Oglej si celoten članek

Branilec Real Madrida Sergio Ramos je na sredini tekmi nogometne Lige prvakov postavil nov rekord - s prejetim rumenim kartonom v 23. minuti tekme proti AS Romi, ki jo je njegov klub na koncu dobil (3:0), je postal igralec, ki je doslej največkrat prejel opomin v tem evropskem tekmovanju.

Odločitev Ronaldo zaradi tega prejel rdeči karton in v solzah odšel z igrišča

Šlo je za Ramosov 37. rumeni karton v Ligi prvakov, s tem pa je na prvem mestu prehitel nekdanjega vezista Manchester Uniteda Paul Scholesa s 36 opomini, je prek Twitterja sporočila agencija za športno statistiko Gracenote.

Medtem ameriški ESPN poroča, da dvaintridesetletnemu Špancu pripada še en neslavni rekord v Ligi prvakov - za največ prejetih rumenih kartonov v eni sezoni. V sezonah 2010/11 in 2012/13 jih je tako prejel po pet. Scholes, ki je sicer veljal za precej nerodnega v startih na nasprotnika, jih ni nikoli prejel več kot štiri v eni sezoni Lige prvakov.

Sicer pa je branilec kraljevega kluba v španski La Ligi že od letošnjega februarja - takrat je prejel svoj 163. rumeni karton - absolutni rekorder po številu prejetih opominov.

Liga prvakov Devetnajstletni Slovenec z debijem med elito in osvojeno točko

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.