Uvodna dirka F1 že poskrbela za prvo afero

Foto: Epa haas romain grosjean
"Čarobna" predstava ameriške ekipe je vzbudila sum McLarna in Force Indie.
Oglej si celoten članek

Med "zmagovalci" kvalifikacij za VN Avstralije je bila nedvomno tudi ameriška ekipa Haas F1 Team, ki si je na sobotnem merjenju moči rezervirala tretjo vrsto. Kevin Magnussen si je privozil šesto, Romain Grosjean pa sedmo startno mesto, kar je vzbudilo sum nekaterih moštev v paddocku F1.

VN Avstralije Uvodna dirka sezone minila brez zmage Mercedesa

Ameriška ekipa je šele predlani debitirala v elitnem dirkaškem športu, a se z izjemo občasnega osvajanja točk ni proslavila. Njen najboljši rezultat ostaja peto mesto Grosjeana na VN Bahrajna (2016), lani pa je najboljši izid zabeležila na VN Avstrije, kjer je francoski dirkač končal na šestem mestu. Moštvo je obe sezoni sklenilo na osmem mestu konstruktorske razvrstitve.

Nova sezona se je za Haas F1 Team začela zelo obetavno, čeprav sta v nedeljo oba dirkača ostala brez uvrstitve. Tako Magnussen kot Grosjean sta odstopila po postanku v boksih, kjer je prišlo do napak pri menjavi koles. Kljub nedeljski ničli je po paddocku še vedno odmeval njun sobotni rezultat.

Foto: Epa

Force India in McLaren sumita, da Ferrari s Haasom sodeluje tesneje, kot dovoljujejo pravilnik F1, s tem pa odjemalcu motorjev pomaga na področjih, za katera bi moral poskrbeti sam. "Ne vem, kako jim to uspeva. To je čarovnija. Kaj takšnega se v F1 še ni zgodilo. Ne razumem, kako lahko v nekaj letih brez pravih virov ustvariš takšen dirkalnik. Je to čarovnija? Če je, potem bi prosil za paličico," je bil slikovit šef Force Indie Otmar Szafnauer. 

Karma? Arogantni Hamilton dobil lekcijo

Dirkač McLarna Fernando Alonso je Haasov dirkalnik označil za "repliko Ferrarija", medtem ko je šef moštva iz Wokinga Zak Brown prepričan, da je preiskava na mestu. "Nimamo nobenih dokazov, vemo pa, da so tesno povezani s Ferrarijem. Poskrbeti želimo, da povezana ni pretesna," je pojasnil Brown.

Podelitev Räikkönen pokazal Vettlu, kdo je šef

Haas naj bi si od Ferrarija izposodil nekatere aerodinamične posodobitve, vendar šef ekipe Gunther Steiner vztraja, da niso prekršili nobenega pravila.

Haasovega dirkalnika se je med testiranji prijel vzdevek "beli Ferrari".

"Vsak ima pravico do svojega mnenja. Nekatera menja ne slonijo na dejstvih. Ekipa Haas je lahko ponosna na svoje delo. Dokaz je na tu. Vseeno mi je, če ima kdo kaj proti. Mednarodni avtomobilistični zvezi (Fia) posredujemo podatke o našem delu, tako da lahko samozavestno trdim, da ne kršimo pravil. V skladu s pravili smo razvili svojo aerodinamiko. Res je, uporabljamo nekatere Ferrarijeve komponente, a to je znano že več kot dve leti," je zatrdil Steiner.

Konec ere "Ko bo rešil prvo življenje, bodo vsi pomisleki izginili"
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:21 30. Marec 2018.

    Iscejo drek na narobe mestu.....kako pa mecedes goljufa pa nbenga ne zanima.....al pa recimo redbull v pretelosti

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.