Zaskrbljujoče: Shiffrinova ne more smučati

Foto: Epa
Foto: Epa
Najboljša alpska smučarka na svetu se po nadvse uspešnem uvodu v sezono srečuje z neoprijemljivimi težavami.
Oglej si celoten članek

Dvakratna smučarska olimpijska prvakinja Mikaela Shiffrin ima v olimpijski zimi v pripravah na naslednje tekme svetovnega pokala težave z bolečinami v hrbtenici. Kot je dejala 26-letna Američanka v videopogovoru za agencijo AP iz domačega Kolorada, ima "zelo močne mišične krče ali nekakšno preobremenitev".

Alpsko smučanje Meta Hrovat ponovila lansko uvrstitev

Zato zmagovalka veleslaloma vse od odprtja sezone v Söldnu 23. oktobra skorajda ne more smučati. Shiffrinova je sicer sezono začela s svojo 70. zmago v svetovnem pokalu in po številu zmag zaostaja le za rojakinjo Lindsey Vonn (82) in Švedom Ingemarjem Stenmarkom (86).

Svetovni pokal S takšnimi občutki se Štuhčeva podaja v novo sezono

Foto: Epa Shiffrinova bo tudi na olimpijskih igrah v Pekingu znova prva kandidatka za zmago. Zdaj mora počakati na ozdravitev oziroma na to, da bodo bolečine popustile.

"Počakati moram nekaj časa, da se stvari zacelijo. Če si bom vzela dovolj časa, potem ne bi smelo trajati dolgo. Toda želim si trenirati. Grem dan za dnem. Vsak dan si rečem, ok, morda pa že lahko smučam, potem pa naredim nekaj zavojev in hitro ugotovim, da me še vedno boli," je povedala 26-letnica, ki je na uvodni tekmi sezone z briljantno drugo vožnjo za seboj pustila po polovici vodilno Švicarko Laro Gut in branilko velikega globusa Slovakinjo Petro Vlhovo.

Kaplja čez rob Razkrila, kaj ji je storil bivši trener Tine Maze: "Kričala sem tri ure"

Američanka še vedno upa, da ji poškodba ne bo preprečila udeležbe na prihajajočih tekmah svetovnega pokala na Finskem in v ZDA, a se obenem zaveda, da bo njen urnik odvisen od fizičnega počutja.

"Trajalo bo nekaj časa, da bom lahko spet smučala na vso moč. Težko je, ker bi morala v tem častu trenirati vse štiri discipline. Ne preostane mi drugega, kot da čakam. Z mirovanjem hitro izgubiš sposobnost smučanja na najvišjem nivoju. Upam, da se bo stanje izboljšalo," je povedala zmagovalka 70 tekem za svetovni pokal in dodala, da od uverture v Söldnu praktično ni mogla smučati.

Pretresljivo Legendarni smučar bil hudo bitko za življenje Kdo je GOAT? Tako je na zmago Shiffrinove reagirala Vonnova

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.