Senzacija: 17-letnica šokirala kraljico belih strmin

Foto: Epa meta hrovat
Sedemnajstletna Novozelandka Alice Robinson je zmagovalka uvodnega veleslaloma za svetovni pokal v alpskem smučanju.
Oglej si celoten članek

Alice Robinson je postala velika zmagovalka ledeniškega veleslaloma v Söldnu, kjer se je tradicionalno začela nova, 54. sezona svetovnega pokala belega cirkusa.

Robinsonova je nase opozozila že lani z drugim mestom na finalu v Andori, letos pa je že uvodoma potrdila svoje mesto med veleslalomsko elito.

Foto: Epa alice robinson

Rosno mlada smučarka, ki bo decembra dopolnila 18 let, je v finalu pridobila eno mesto in za šest stotink ugnala najboljšo smučarko na svetu, branilko malega kristalnega globusa in vodilno po prvi vožnji Mikaelo Shiffrin (+0,06).

Tretje mesto je osvojila Francozinja Tessa Worley (+0,36), ki se je na najnižjo stopničko zavihtela s šestega. Četrta je bila Norvežanka Mina Fuerst Holtmann (+0,85), peta pa Italijanka Federica Brignone (0,87).

Foto: Epa

V stabilnem stanju Huda nesreča alpskega smučarja na treningu v Švici

Najboljši čas druge vožnje je zabeležila Norvežanka Maria Theres Tviberg, ki je pridobila kar 20 mest in končala na šestem (+1,03).

Najboljša slovenska veleslalomistka Meta Hrovat je imela po prvi vožnji odlično izhodišče, saj je zaostajala manj kot sekundo za Shiffrinovo. V srednjem delu proge je bila celo hitrejša od Američanke, ob prihodu v cilj pa je zasedla visoko četrto mesto. Dišalo je po stopničkah, a so se ji načrti žal porušili.

Trener: "Brez Hirscherja bi imel Žan več stopničk in kakšno kolajno več"

Ob nastopu Kranjskogorčanke v finalu je vodila Worleyjeva, pred katero je Hrovatova branila 29 stotink prednosti, a je ta do prvega vmesnega časa že skopnela (-0,01).

Na strmini si je 21-letna Slovenka nabrala več kot šest desetink zaostanka, ob prihodu v ravninski del pa ji je zdrsnilo in ostala je brez uvrstitve. Njen najboljši izid na uvodnih veleslalomih v Söldnu ostaja 18. mesto iz lanske sezone.

V finalu sta odstopili samo dve smučarki. Poleg Hrovatove še Avstrijka Bernadette Schild, ki so jo resneje poškodovano s prizorišča odpeljali s helikopterjem.

Foto: Epa schild

Z odstopom Hrovatove je najboljšo slovensko uvrstitev zabeležila povratnica po poškodbi Tina Robnik na 11. mestu (+1,55).

Robnikova je s petim časom finalne vožnje pridobila kar devet mest.

Foto: Epa tina robnik

Velik osip Hirscher in Vonnova le vrh ledene gore, beli cirkus česa takšnega ne pomni

Tretja Slovenka v finalu Ana Bucik je osvojila 23. mesto (+2,59). V drugi vožnji ni bila tako prepričljiva kot v prvi, nazadovala je za sedem mest.

Neja Dvornik, startna številka 49, se ni uvrstila v finalno vožnjo (+3,17/36. mesto).

Aktualna svetovna prvakinja v veleslalomu, Petra Vlhova, ki je nastopila s startno številko ena, je tekmo končala na 14. mestu.

Besen na Fis Slovenski smučar jezen: Če bi Hirscher še smučal...

Izide tekme si lahko ogledate TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.