Iz te vasi na Kosovem izvira Luka Dončić

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Oglej si celoten članek

V preteklih dneh ste lahko brali povzetke srbskih medijev, ki so vzpostavili stik s člani družine Luke Dončića.  V Srbiji "Kako je lahko Luka Slovenec, če je bilo dedku ime Srbobran?"

Dušan Dončić, eden od daljnih sorodnikov ljubljanskega košarkarja, je pojasnil vez Luke in njegovega očeta Saše z rodno grudo in opisal redke obiske obeh v vasi Biča na Kosovem.

Dušan Dončić je sam živel v omenjeni vasi, a se je, v luči razmer, lani preselil v srbski Kragujevac. V Biči pa, po njegovih besedah, prebivata le še dva človeka.  

"V vasi je samo še ena družina - njegovi sorodniki. Tam je brat Lukinega pokojnega dedka. On živi tam z ženo in nikomer drugim," je za espreso.rs dejal Dušan Dončić.

"Jaz živim v Kragujevcu, pred letom in pol sem prišel iz Biče. Vas je srbska, v njej je okrog 40 hiš, a tam stanuje le še ta družina," je dodal daljni sorodnik košarkarskega velemojstra.

Foto: Facebook vas Biča Kosovo

Dedek Luke Dončića se je imkenoval Srbobran, Lukin oče Saša, nekdanji slovenski reprezentant, pa se je rodil v Sloveniji - točneje v Šempetru pri Gorici.

Bolje ne gre Trener potolčenih tekmecev Dončiću podelil enega najlepših komplimentov

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 28

  • 18:39 13. December 2019.

    On izvira iz Slovenije tu je rojen mati je Slovenka, njegov oče je rojen v Sloveniji Šempeter pri Gorici petem …

  • 15:12 12. December 2019.

    Vsi mi izviramo iz Afrike!

  • 11:38 12. December 2019.

    Šiptarac,tko,kot dr.fasaderstva z diplomo najprestižnejše univerze ä Prishtinë!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.