Velikan kolesarstva o Tadeju Pogačarju: "Je je*eno..."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nekdanji zmagovalec Dirke po Franciji ni mogel verjeti, kaj je uspelo mlademu slovenskemu šampionu.
Oglej si celoten članek

Zmaga Tadeja Pogačarja na eni največjih kolesarskih klasik na svetu, do katere je prišlo po "norem" 50-kilometrskem solo napadu, je še vedno ena glavnih tem kolesarskega sveta, potem ko se njegovi rivali in celo moštveni kolegi ne morejo načuditi neverjetni Tadejevi zmagi na Strade Bianche.

Najboljši kolesarji sveta so bili tako naravnost šokirani nad njegovim napadom na spustu na enem izmed makadamskih sektorjev, ko jih je vse pustil daleč za seboj.

Odčital lekcijo Pogačarjeva 50-kilometrska rapsodija

"Prišel je s takšno silo in ko si je ustvaril razliko, se je preprosto odpeljal," je priznal Sepp Kuss iz Jumbo-Visme, nad močjo Pogačarja pa je bil navdušen tudi drugi najboljši kolesar dirke, legendarni Movistarjev Alejandro Valverde: "V skupini sem bil nekje na desetem mestu in bilo je naravnost nemogoče slediti Pogačarju, bil je preprosto premočan."

A nad Tadejevim napadom niso bili presenečeni in navdušeni zgolj njegovi neposredni rivali, temveč tudi kolesarske legende, kot je prvi britanski zmagovalec Dirke po Franciji, sir Bradley Wiggins, ki je imel najboljšo možno pozicijo za ogled zmagovitega Tadejevega napada, saj je dirko za Eurosport komentiral kar iz enega izmed spremljevalnih motorjev 

Foto: Profimedia Bradley Wiggins

"Je je*eno neverjeten," je bil neposreden, a iskren v pogovoru za spletno stran Cyclingnews, ko so ga povprašali, kako je doživel novo fenomenalno Pogačarjevo predstavo.

"Človek je napadel, ko je bila pred njim še četrtina dirke! Ko je enkrat krenil, ni bilo trohice dvoma, če mu bo uspelo. Njegova predanost je bila neverjetna. Ves čas je vozil s hitrostjo 50 km/h. Prej je sicer trčil, a je bil vseeno ves čas na čelu in izgledal je odlično. Ves čas je imel vse pod kontrolo. Ko so se mu za deset sekund približali, je preprosto še nekoliko dvignil svoj nivo. Je preprosto neverjeten."

Foto: Profimedia Bradley Wiggins

Pogačarja se je sicer v zadnjih letih pogosto primerjalo celo z legendarnim "Kanibalom" Eddyjem Merckxom, ki je celo sam priznal, da mu je mladi Slovenec s svojim agresivnim stilom dirkanja in željo po zmagovanju izmed vseh kolesarjev v zgodovini najbolj podoben. S tem se je strinjal tudi Wiggins.

"Ob njem pomislim na Merckx iz poznih šestdesetih let, ko je bil najboljši. Še nikoli nisem videl kolesarja, ki bi bil kot Tadej. Je je*eno neverjetno sedeti na motorju in iz bližine gledati takšne predstave. To je resnično pravi privilegij," je s hvalo na Pogačarjev račun končal velikan kolesarstva.

Pariz-Nica Roglič in Jumbo-Visma že na prvi etapi pometla z vsemi konkurenti! Noče več biti Rus Kakšen upor proti Putinu! Kolesarski zvezdnik zaradi vojne menja državljanstvo O Primoževem načinu Geraint Thomas o Rogliču: "Utihni! Takšen si bil že včeraj!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.