Veliki slovenski talent zabil v finalu pokala

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski napadalec še do druge lovorike v tej sezoni.
Oglej si celoten članek

Osemnajstletni Benjamin Šeško, na zadnji dan maja bo sicer dopolnil 19 let, je z Red Bull Salzburgom prišel še do druge lovorike v tej sezoni, državnemu naslovu je izjemno nadarjeni slovenski napadalec dodal še pokalno lovoriko.

V finalu proti Riedu je slovenski reprezentant sicer sedel na klopi do 73. minute, ob njegovem prihodu na zelenico pa so Rdeči biki vodili z 2:0. Končni rezultat je postavil prav nogometaš iz Radeč, ki se je med strelce nato vpisal v 87. minuti. To je bil že njegov peti gol na šestih tekmah v pokalnem tekmovanju, dodal je še tri asistence. Mladenič je bil celo prvi strelec avstrijskega pokala.

V svoji prvi sezoni med avstrijsko elito je tako najstnik prišel do svojega 11. zadetka v vseh tekmovanjih, po petkrat je bil natančen v ligi in pokalu, enkrat pa je v polno meril tudi v ligi prvakov.

Do konca avstrijskega prvenstva so na sporedu sicer še trije krogi, nogometaši iz Mozartovega mesta pa so si že zagotovili naslov prvaka. Slovenec, ki je med sezono vstopal v igro večinoma s klopi, nekoliko ga je zaustavila tudi poškodba, je mrežo nasprotnika sicer zatresel tudi na zadnji ligaški preizkušnji, ko je Red Bull Salzburg z 1:2 klonil proti graškemu Sturmu. 

Mladi Slovenec Takšen talent morda enkrat na 20 let: "Mnogi ga primerjajo s Hålandom" 50 najboljših Veliki up slovenskega nogometa prejel prestižno nagrado

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.