Vettel: To je bila laž!

Foto: Epa sebastian vettel
Štirikratnemu svetovnemu prvaku se je tvegana taktika obrestovala.
Oglej si celoten članek

Sebastian Vettel (Ferrari) se je na VN Bahrajna s tvegano taktiko dokopal do 49. zmage v karieri. Njegova prednost pred drugovvrščenim Valterijem Bottasom (Mercedes) je ob prečkanju ciljne črte znašala le slabih sedem desetink.

Vn Bahrajna Vettlova zmaga v senci bizarne nesreče v boksu

Ferrari je sprva načrtoval dva postanka v boksih, a ga je Mercedes prisilil v spremembo taktike. Vettel je z mehkimi gumami odpeljal kar 39 krogov in odbil vse napade finskega dirkača za drugo zaporedno zmago v sezoni, s katero si je v točkovanju prvenstva zagotovil 17 točk prednost pred Lewisom Hamiltonom.

Nemec je po radijski zvezi deset krogov pred koncem zatrjeval, da vse poteka kot po maslu, čeprav temu še zdaleč ni bilo tako. "Oglasil sem se po radijski zvezi in dejal, da imam vse pod nadzorom. To je bila laž! Ničesar nisem imel pod nadzorom," je skozi širok nasmešek priznal dirkač Ferrarija.

Nesreča FIA kaznovala Ferrari, mehanik objavil prvo fotografijo

"Ko so mi sporočili, kako hiter je Valteri, sem bil prepičan, da me bo ujel. Izračunal sem čase in zdelo se mi je nemogoeč, da ostanem spredaj. Poskušal sem voziti kar se da čisto. Oba Mercedesa sta bila zelo hitra. Mislil sem, da sta z izbiro srednje trdih gum naredila šah-mat. Spremenili smo načrt. Poskušal sem varčevati z gumami. Komaj mi je uspelo," je razkril Vettel.

"20 krogov pred koncem so me obvestili, da spreminjamo taktiko. Mislil sem si 'kako, hudiča, če mi gume že razpadajo'. Zadnjih pet krogov je bilo zelo napornih. Zmaga pod takšnimi pogoji je še toliko slajša," je sklenil Nemec.

Sezona formule 1 se bo nadaljeval z dirko za VN Kitajske v Šanghaju, ki bo na sporedu 15. aprila.

Grozljiv prizor Räikkönen zlomil nogo mehaniku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.