Vettel želi domov, najraje ne bi dirkal

Foto: Epa
Sebastian Vettel (Ferrari) bo v nedeljo nastopil na dirki za VN Abu Dabiju, čeprav mu misli uhajajo domov.
Oglej si celoten članek

Dirkač Ferrarija Sebastian Vettel je v začetku tedna še tretjič postal oče, z ženo Hanno sta namreč na svet pozdravila sina. Zaradi veselega dogodka je Nemec v glavno mesto Združenih arabskih emiratov, kjer se bo v nedeljo končala 70. sezona formule 1, prispel z zamudo.

V četrtek se ni udeležil tradicionalnih medijskih obveznosti pred začetkom dirkaškega vikenda, v petek pa je že sedel v dirkalniku in nabiral kilometrino na prostih treningih. Prvega je končal na četrtem mestu, drugega mesto nižje.

F1 Ferrari ponuja sedež Hamiltonu

Foto: Epa sebastian vettel Vettel se dobro zaveda svojih obveznosti do Ferrarija, pokroviteljev in navijačev, zato je tudi pripotoval v Abu Dabi, vendar ne skriva, da bi bil v teh čustvenih trenutkih za njegovo družino raje ob ženi in otrocih.

"To je prvi dirkaški vikend doslej, ko imam zelo močan občutek, da bi rad ostal doma," je priznal za nemški RTL. "Želim si uspešnega zaključka sezone, a po drugi strani bi bil raje doma ob ženi. Zelo sem razdvojen," je povedal 32-letnik in razkril, da je porod minil brez zapletov, žena in sin se počutita dobro.

"Vse je bilo v redu in seveda sem zelo vesel. Hvala bogu smo dandanes lahko ves čas v stiku, a vseeno sem razdvojen," je dodal.

Sporazumno Bottas se ločuje zaradi kariere v F1

Štirikratni svetovni prvak ima za seboj sezono za pozabo, v kateri je le enkrat stopil na najvišjo stopničko, trenutno pa je uvrščen šele na peto mesto skupnega seštevka, kar bi bila izenačitev njegove najslabše sezone v zadnjih 11 letih.

Nemec za zdaj že uživa zaupanje Ferrarija, vendar je njegova daljnoročna prihodnost v Maranellu pod velikim vprašajme, saj se vse bolj krepi navijaško nezadovoljstvo, preglavice pa mu povzroča tudi manj izkušeni moštveni kolega Charles Leclerc, ki ga je letos kar nekajkrat pošteno zasenčil.

V Italiji vre Vettla podijo iz ekipe, a novi dokazi bremenijo Leclerca Vedno narobe Ferrari ubral drug pristop, a spet dobil po glavi

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.