Vingegaard šokiral z izjavo o Kussu: "Če sem iskren, sem vesel ..."

Foto: Epa
Foto: Epa
Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) je postregel s presenetljivim razkritjem pred odločilnimi dnevi na dirki po Španiji.
Oglej si celoten članek

Danski kolesar Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) še naprej ostaja resen kandidat za končno zmago na dirki po Španiji. V 17. etapi z zaključnim vzponom na sloviti Angliru je 26-letni kolesar nizozemskega moštva v cilj pripeljal skupaj z zmagovalcem Primožem Rogličem (Jumbo-Visma) in tako še drugi dan zapored pridobil sekunde v primerjavi z nosilcem rdeče majice Seppom Kussom (Jumbo-Visma). 

Popolna prevlada Roglič pred Vingegaardom na Angliruju, Kuss rešil rdečo majico

Kuss na zaključnem vzponu današnje 120-kilometrske etape od Ribadeselle do vrha enega najtežjih vzponov, kar jih premore poklicno kolesarstvo, ni mogel slediti tempu obeh moštvenih kolegov, a mu je v pravem trenutku na pomoč priskočil Mikel Landa (Bahrain Victorious), ob katerem je spet ujel boljši ritem in na koncu izgubil "le" 19 sekund v primerjavi z Rogličem in Vingegaardom.

Foto: Epa Kuss

"Etapna zmaga je bila danes naš glavni cilj," je po dirki povedal Vingegaard in dodal: "Seveda smo si želeli ohraniti prva tri mesta v skupni razvrstitvi. Vse je potekalo po planu in lahko smo zadovoljni z našo trenutno situacijo."

Vingegaard je v samem finišu etape uspešno odgovoril na napad slovenskega kolesarja, s katerim pa v zadnjih metrih nista obračunala za zmago.

Foto: Epa Primož Roglič

Vidno načeti Kuss ni imel dovolj moči, da bi se podal v lov za njima, a mu je na nek način vseeno uspelo rešiti celo kožo in ostati v rdečem. "Če sem iskren, sem vesel, da je Sepp obdržal rdečo majico," je nekoliko presenetljivo izjavil Vingegaard in dodal: "Lepo bi bilo, če bi Sepp osvojil Vuelto."

Ali to pomeni, da se bo Vingegaard v prihajajočih dneh vzdržal napadov, kakršnemu smo bili priča v 16. etapi?

Prvi odgovor na to vprašanje bo dala že zahtevna četrtkova etapa od Pola de Allanda do La Cruz de Linaresa (178,9 km), v kateri kolesarje čaka pet kategoriziranih vzponov.

"To je nedopustno!" Rogličevi navijači na nogah, odzvala se je celo Primoževa žena

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 09:46 14. September 2023.

    Vsi trije morajo pridobiti čimveč časa proti zasledovalcem . Kajti če imajo vsi trije 3min. prednosti , je še zmeraj …

  • 08:52 14. September 2023.

    Prav privoščil bi Kussu, da ostane v rdečem do konca, vendar se bojim, da mu zmanjkuje goriva.

  • 08:00 14. September 2023.

    Hinavc

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.