Young ponorel po koncu tekme, miril ga je tudi Dončić

Foto: Print Screen
Foto: Print Screen
Veliki rival slovenskega košarkarja je izgubil živce po kontroverzni sodniški odločitvi, ki je krojila razplet tekme med Dallasom in Atlanto.
Oglej si celoten članek

Moštvo Luke Dončića je sinoči tesno premagalo Atlanto Hawks (118:117) in vpisalo tretjo zaporedno zmago, 12. v sezoni (12-14). Jastrebi so imeli v zadnjih sekundah srečanja priložnost za zmago, a je po padcu Traeja Younga žoga pristala v rokah Danila Gallinarija, ki je bil nenatančen.

Prava drama Tako razburljivo se je končal obračun Dončića in Younga

Young je bil po tekmi jezen na glavnega sodnika, ker naj bi bila nad njim storjena osebna napaka. Kot je pojasnil, bi po zastavljeni strategiji morala žoga pristati v njegovih rokah, a ga je pri poskusu postavljanja bloka po tleh zbil Willie Cauley-Stein.

Besnega rivala je prišel pomirit tudi Dončić, s katerim sta si nato prijateljsko segla v roki.

Kaj takega! Dončićev odgovor šokira: "Si res to rekel? Se sploh zavedaš ...?"

"Žoga bi morala pristati v mojih rokah. Štiri sekunde pred koncem in z možnostjo zmage pa res ne bom bežal stran od žoge. Nisem kar tako padel. In prav to me najbolj jezi. Da nisem imel priložnosti za zadnji met," je po porazu dejal Young, ki je na tekmi prispeval 25 točk, 15 podaj in sedem skokov.

Podobnega mnenja je bil trener Atlante Lloyd Pierce. "Škoda, da se je tekma končala na takšen način. Trae je postavil odličen blok. Morali bi dosoditi osebno napako," je menil ameriški strateg. "Od sodnika sem dobil odgovor, da so Traeju pogledali skozi prste, da to ni bil regularen blok. Willie Cauley-Stein ga je povozil. To je osebna napaka. Uničil je naš napad. Škoda," je dodal trener.

Ostre kritike Lastnik Dallasa postal tarča ameriških "domoljubov"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.