Z rolkanjem na pomoč otrokom in socialno ogroženim družinam

Foto: Tomaž Šantl Sk8aj s srcem Tomaž Praunseis Foto: Tomaž Šantl Sk8aj s srcem Tomaž Praunseis Foto: Drago Emberšič Sk8aj s srcem Tomaž Praunseis Filip Flisar Foto: Drago Emberšič Sk8aj s srcem Foto: Urban Cerjak Sk8aj s srcem Foto: Urban Cerjak Sk8aj s srcem Foto: Urban Cerjak Sk8aj s srcem
Slovenski rolkarji vsako leto priskočijo na pomoč, letos so v ta namen organizirali več kot 700 kilometrov dolgo štafeto.
Oglej si celoten članek

Dobrodelna akcija Sk8aj s srcem ima že lepo tradicijo. Prvič je bila organizirana leta 2013 na pobudo trboveljskega rolkarja Tomaža Praunseisa, letos poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Svet Tretja najbogatejša Zemljanka bo razdelila polovico premoženja

Z vožnjo po Sloveniji zbirajo sredstva za otroke in družine, ki jih življenjske razmere marsikdaj potisnejo čez rob človeškega dostojanstva.

Humanitarno društvo Sk8aj s srcem jim, v navezi z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje, želi omogočiti več razigranega otroštva, brezskrbnosti in nasploh bolj dostojanstveno življenjsko pot. Zbrana sredstva bo Sk8aj s srcem predal ZPM, ta pa bo pomoči potrebnim mesečno plačevala položnice za različne stroške.

"Iz lastnih izkušenj lahko povem, da so to res neverjetne zgodbe. Človek kar ne more verjeti, kaj takšna pomoč pomeni nekaterim družinam," je o pomenu akcije povedal Praunseis, ki je v preteklosti že večkrat uspel povezati njemu ljubo "skejtanje" in dobrodelnost.

Foto: Drago Emberšič Sk8aj s srcem Tomaž Praunseis Filip Flisar

Letošnje "skejtersko" popotovanje Praunseisa in njegovih kolegov je dolgo okrog 730 kilometrov, svoj začetek je imelo 20. maja v Kopru, tam se bo danes tudi končalo.

Udeleženci akcije so pot opravili v sistemu štafete, vsak "skejter" je vsak dan opravil del poti. V okolici Vranskega se je karavani pridružil tudi predsednik RS Pahor in nekaj kilometrov prevozil na kotalkah. 

Več informacij o sami akciji lahko dobite NA TEJ POVEZAVI, s klikom na TO POVEZAVO pa lahko izveste, kje ahko do 15. junija tudi sami pomagate otrokom in socialno ogroženim družinam.

Sredstva lahko nakažete na transakcijski račun Humanitarnega društva Sk8aj s srcem, lahko pošljete SMS, ali pa kupite izdelek iz kolekcije Sk8aj s srcem.

Finale Vročica četrtkove noči, knežje mesto v pričakovanju spektakla

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.