Šport
743 ogledov

Z rolkanjem na pomoč otrokom in socialno ogroženim družinam

Sk8aj s srcem Tomaž Praunseis
1/7
Tomaž Šantl
Slovenski rolkarji vsako leto priskočijo na pomoč, letos so v ta namen organizirali več kot 700 kilometrov dolgo štafeto.

Dobrodelna akcija Sk8aj s srcem ima že lepo tradicijo. Prvič je bila organizirana leta 2013 na pobudo trboveljskega rolkarja Tomaža Praunseisa, letos poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

MacKenzie Bezos Svet Tretja najbogatejša Zemljanka bo razdelila polovico premoženja

Z vožnjo po Sloveniji zbirajo sredstva za otroke in družine, ki jih življenjske razmere marsikdaj potisnejo čez rob človeškega dostojanstva.

Humanitarno društvo Sk8aj s srcem jim, v navezi z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje, želi omogočiti več razigranega otroštva, brezskrbnosti in nasploh bolj dostojanstveno življenjsko pot. Zbrana sredstva bo Sk8aj s srcem predal ZPM, ta pa bo pomoči potrebnim mesečno plačevala položnice za različne stroške.

"Iz lastnih izkušenj lahko povem, da so to res neverjetne zgodbe. Človek kar ne more verjeti, kaj takšna pomoč pomeni nekaterim družinam," je o pomenu akcije povedal Praunseis, ki je v preteklosti že večkrat uspel povezati njemu ljubo "skejtanje" in dobrodelnost.

Sk8aj s srcem Tomaž Praunseis Filip Flisar | Avtor: Drago Emberšič Drago Emberšič

Letošnje "skejtersko" popotovanje Praunseisa in njegovih kolegov je dolgo okrog 730 kilometrov, svoj začetek je imelo 20. maja v Kopru, tam se bo danes tudi končalo.

Udeleženci akcije so pot opravili v sistemu štafete, vsak "skejter" je vsak dan opravil del poti. V okolici Vranskega se je karavani pridružil tudi predsednik RS Pahor in nekaj kilometrov prevozil na kotalkah. 

Več informacij o sami akciji lahko dobite NA TEJ POVEZAVI, s klikom na TO POVEZAVO pa lahko izveste, kje ahko do 15. junija tudi sami pomagate otrokom in socialno ogroženim družinam.

Sredstva lahko nakažete na transakcijski račun Humanitarnega društva Sk8aj s srcem, lahko pošljete SMS, ali pa kupite izdelek iz kolekcije Sk8aj s srcem.

Maribor Olimpija večni derbi Finale Šport Vročica četrtkove noči, knežje mesto v pričakovanju spektakla
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice