Svet
4757 ogledov

Tretja najbogatejša Zemljanka bo razdelila polovico premoženja

MacKenzie Bezos
Šele dobro se je lahko okitila z nazivom ene najbogatejših Zemljank, že se je polovici premoženja odrekla.

MacKenzie Bezos se je pred slabima dvema mesecema ločila od enega najbogatejših Zemljanov, ustanovitelja Amazona Jeffa Bezosa. Ob ločitvi je dobila nekaj več kot 32 milijard evrov, a bo polovico tega podarila v dobrodelne namene. 

Pristopila je namreč k pobudi, h kateri so se pred njo zavezali že nekateri drugi milijarderji in katere pobudnika sta bila Bill Gates in Warren Buffet. Gre za javno obljubo, s katero se posamezniki ali družine zavežejo, da bodo del svojega denarja namenili v dobrodelne namene. 

Tako sta Mark Zuckerberg in njegova žena Priscilla Chan pred štirimi leti napovedala, da bosta 99 odstotkov svojih delnic Facebooka namenila v dobrodelne namene prek njune fundacije. 

Skupno so se od začetka pobude na seznam vpisali 204 podpisniki iz 23 držav. Med njimi pa ni Jeffa Bezosa, najbogatejšega Zemljana in nekdanjega moža MacKenzie Bezos.

razno 08.05.13. denar, euro, stetje, bankovci, A bank employee counts Euro notes Delitev premoženja Svet Rekord: 119 milijard evrov težka ločitev

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • anica00 15:31 29.maj 2019.

    Bravo, gospa Bezos. Če bi imela denar, bi ga isto razdelila.