Za Celje usodna 92. minuta, za Domžale napaka vratarja

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
V Sežani in Ljubljani sta bili odigrani zaostali tekmi elitne slovenske nogometne lige.
Oglej si celoten članek

V Sežani je domači Tabor z golom v sodnikovem dodatku ugnal Celje (1:0). Sežanci so prekinili niz šestih tekem brez zmage, a po drugi strani nadaljevali niz nepremaganosti na domačem igrišču. Zmagoviti gol je dosegel Mihael Briški, kar pomeni, da so oslabljeni Celjani, ki so tudi tokrat v odsotnosti Dušana Kosića igrali po napotkih pomočnika Jasmina Jerića, štiri tekme brez zmage.

Prvi polčas na mokrem igrišču v Sežani ni ponudil zadetkov, domači kljub enakovredni predstavi sploh niso prišli do nevarnejšega strela, čeprav so si v vetrovnem vremenu priigrali nekaj obetavnih položajev. Na drugi strani so bili v svojih zaključkih nekoliko nevarnejši Celjani, ki so med drugimi pogrešali Advana Kadušića in Luko Kerina. Že v prvi minuti je Matic Vrbanec poskusil z 18 metrov malce z desne, a se je Arian Rener izkazal, v 19. pa so gosti izpeljali še eno lepo akcijo, ki jo je zaključil Filip Dangubić iz bližine, a zadel prečko.

Prav Dangubić je do strela prišel tudi v 52. minuti, poskusil je z roba kazenskega prostora, Rener, ki je bil precej iz vrat, pa se je spet izkazal. Na drugi strani je malce zatem močno sprožil Denis Kouao, a je bil precej nenatančen. V 60. minuti pa so domači zadeli, toda Hristos Rovas je pri tem storil prekršek nad Matjažem Rozmanom, ki je pred tem obranil poskus Djala Aldairja.

Kraševci so v teh trenutkih prevladovali, imeli še nekaj strelov, ki pa Rozmanu niso povzročili prevelikih preglavic. V drugi minuti sodniškega dodatka pa so domači prišli do udarca iz kota z desne strani. Po njem je najprej Žan Zaletel žogo odbil z golove črte, a le na glavo Mihaela Briškega, ki jo je nato poslal v mrežo za zmago.

Prva liga TS Maribor slavil z deseterico, remi na derbiju, poplava v Ljubljani

Foto: Twitter Mustafa Nukić NK Bravo

Nogometaši Brava so z golom Mustafe Nukića po napaki Grege Sorčana prekinili niz štirih tekem Domžal brez poraza (1:0). Bravo se je s peto zmago dodatno odlepil od zadnjih mest na lestvici in prišel tik za Domžale, ki so na šestem mestu.

Na težkem in razmočenem igrišču so domači povedli v 30. minuti, ko je Mustafa Nukić sprožil od daleč. Čeprav to ni bil ravno silovit poskus, je žoga poskakovala na igrišču in na koncu očitno presenetila Gregorja Sorčana, ki se ni ravno izkazal z lovljenjem in mu je ušla v mrežo.

Pred tem je pri gostih v 17. minuti poskusil Zeni Husmani, a je bil Igor Vekić na mestu. Domžalčani so bili nevarni še v 33. minuti po strelu Tamarja Svetlina, ko je od daleč zgrešil cilj, ter v 43., ko je bil malce premalo natančen še Arnel Jakupović. Pri domačih pa velja omeniti še poskusa Davida Brekala v 39. z glavo in Marka Španringa v 42., ko je s 25 metrov zadel le zunanji del mreže.

V drugem polčasu na vse bolj razritem igrišču dolgo časa ne enim ne drugim ni uspelo priti do kakšnega resnega zaključnega strela, v 71. minuti pa je dvakrat zapovrstjo moral posredovati Sorčan, najprej po strelu z glavo Roka Kidriča, nato pa še Sandija Ogrinca od daleč.

Na drugi strani je imel v 82. minuti priložnost za Domžale Gregor Sikošek, a je zgrešil cilj, štiri minute pozneje pa je z roba kazenskega prostora poskusil še Predrag Sikimić, a je žogo poslal v Vekićevo naročje. Že v sodniškem dodatku je Matej Podlogar zadel prečko s strelom iz bližine, tako da je ostalo pri zmagi Brava.

Video Zidane je v soboto igral v Domžalah!

Prva liga TS, zaostali tekmi:

Tabor Sežana - Celje 1:0 (0:0)
Briški 92.

Bravo Ljubljana - Domžale 1:0 (1:0)
Nukić 30.

LESTVICA:
1. Maribor 31
2. Mura 29
3. Olimpija Ljubljana 28
4. Koper 27
5. Tabor Sežana 21 (-1)
6. Domžale 20
7. Bravo Ljubljana 19 (-1)
8. Celje 17
9. Aluminij Kidričevo 13
10. Gorica 10

(+/-) - št. odigranih tekem gled ena ligaške tekmece

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:23 9. December 2020.

    www︎.︎ictec︆.︆net - odličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za sseks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.