Za najuspešnejšega kolesarja v boju tri ekipe, tudi Pogijeva in Rogličeva

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Izjemni sprinter je resna tarča treh ekip.
Oglej si celoten članek

Izjemni sprinter Jasper Philipsen (Alpecin–Deceuninck), ki je v minulem letu z 19. zmagami za eno premagal tudi svojega nekdanjega moštvenega kolega in dobrega prijatelja Tadeja Pogačarja ter bil po številu zmag najuspešnejši kolesar 2023, je v tem letu že dobil enega izmed spomenikov, najboljši je bil na dirki Milano - San Remo. Za Belgijca se razumljivo zanimajo številna moštva, po besedah njegovega zastopnika pa imajo možnosti za podpis na pogodbi le še tri ekipe.

"Ostalim moštvom smo se lepo zahvalili za ponudbe. Finančno so vse pogodbe, ki so še na mizi, podobne, gre za podrobnosti," je za Het Nieuwsblad izjavil kolesarjev agent Alex Carera.

Ta je nadaljeval: "Recimo, da imata Alpecin in UAE Team Emirates 35 odstotokov možnosti za njegov podpis, Bora - hansgrohe pa 30 odstotkov. Tako dobite 100 odstotkov."

"Denar ni težava. Razlike v ponudbah se ne razlikujejo za pet odstotkov. To ni ovira. Gre predvsem za vlogo, ki jo bo Jasper dobil v novi ekipi, osebni pokrovitelji, njegove pravice do trženja svoje podobe in podobno. Te stvari moramo podrobno analizirati z ekipo in tudi odvetniki."

Foto: Profimedia Jasper Philipsen

"Pri Alpecin-Deceunincku bi imel res več pomočnikov, a pri UAE bi mu lahko na primer pomagal Molano, tudi pri Bori imajo nekaj fantov, ki lahko dobro pripravijo sprint."

"Jasper je oseba, ki dobro ve, kaj si želi in hitro sprejema odločitve. Posvetuje s s svojo družino, nato pa se odloči. Odločitev bo sprejeta zelo kmalu," je še dejal Carera.

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.