Za Švico ostaja osmina finala zakleta

Foto: Epa Švedska - Švica
Švedska je z 1:0 premagala Švico in napredovala v četrtfinale svetovnega nogometnega prvenstva v Rusiji.
Oglej si celoten članek

Švedska se je drugič uvrstiila v četrtfinale svetovnih prvenstev. Švica pa je še četrtič na zadnjih petih mundialih, na katerih je nastopila, izpadla po tekmi osmine finala. Švedi so se prvič po letu 1994 prebili v četrtfinale mundiala, medtem ko Švicarji brez tovrstnega uspeha ostajajo že 64 let. Švedska je nazadnje, ko je prišla do četrtfinala, na koncu osvojila bron. T

Emil Forsberg je v 66. minuti sprožil z 18 metrov, nogo je podstavil branilec Manuel Akanji in žogo preusmeril v lastno mrežo mimo nemočnega vratarja.

Tekma je v St. Peterburgu sodil Slovenec Damir Skomina.

Drama Kakšna tekma, kakšen preobrat, zmaga z zadnjim udarcem!

Švedi boljši vso tekmo

Švedski nogometaši so bili v prvem polčasu bližje vodstvu. Sprva je bil najnevarnejši Šved na igrišču Marcus Berg, ki je v osmi minuti grdo zgrešil v kazenskem prostoru, v deveti ga je v zadnjem trenutku blokiral Akanji, v 28. pa je po njegovem strelu izvrstno posredoval Yann Sommer.

Dvakrat je bil nevaren tudi Albin Ekdal, v deveti je meril čez gol z roba kazenskega prostora, v 41. pa neoviran iz bližine. Švicarji so bili še najbolj nevarni v 38. minuti, ko je Blerim Džemaili žogo s 15 metrov poslal malce čez gol Švedske.

Po kar mirnem uvodu v drugi polčas pa so Švedi zasluženo povedli, ko je do strela z roba kazenskega prostora priše Forsberg, Akanji je podstavil nogo in preusmeril žogo mimo Sommerja za 1:0.

Švicarski selektor Vladimir Petković je reagiral in na igrišče poslal nova napadalca, v 79. pa so Švicarji po pritisku prišli do strela, po kotu je z glavo poskusil Breel Embolo, a je pred golovo črto posredoval Forsberg.

V sodniškem dodatku je poskusil še Haris Seferović, a je bil švedski vratar na mestu, tako da je ostalo pri zmagi ekipe s severa Evrope. Za piko na i je tik pred koncem rdeči karton dobil Michael Lang, ki je kot zadnji nogometaš na robu kazenskega prostora storil prekršek.

Skomina je sicer sprva pokazal celo na belo točko, a je po pregledu z VAR piskal le prosti strel. Tega je izvedel Ola Toivonen, a je bil Sommer na mestu.

Osmina finala Mehiški vratar vsega ni uspel zaustaviti

Čakamo še zadnjega četrtfinalista

Dosedanji pari četrtfinala svetovnega prvenstva v Rusiji so Francija - Urugvaj, Rusija - Hrvaška in Brazilija - Belgija. Švedska pa se bo pomerila z boljšim iz torkovega večernega dvoboja med Anglijo in Kolumbijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.