Začetek sezone v hitrih disciplinah

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Alpski smučarji se bodo drevi v kanadskem Lake Louisu pomerili na prvem smuku nove sezone.
Oglej si celoten članek

V Lake Louisu v Kanadi se bo z današnjim smukom (20.30) začela sezona moških tekem v hitrih disciplinah. V soboto in nedeljo pa bodo nastopile tudi ženske, in sicer v Killingtonu na tekmah v tehničnih disciplinah. Skupaj je v Severno Ameriko odpotovalo šest slovenskih predstavnikov, pet jih bo nastopilo ta konec tedna.

Slovenske barve bodo na današnjem uvodnem moškem smuku sezone zastopali Martin Čater, Miha Hrobat in Nejc Naraločnik, smučarje nato v soboto in nedeljo ob 20.30 čakata še dva superveleslaloma, na katerih bosta nastopila le Čater in Hrobat.

Od Slovencev je lani v Kanadi zelo dobro nastopil Boštjan Kline, ki je smuk končal na 11. mestu. Mariborčan tokrat ni odpotoval čez veliko lužo, saj po padcu na treningu smuka po koncu pretekle sezone še ni pripravljen na največje napore. Od Slovencev, ki so v Kanadi, pa je na tem prizorišču najvišje posegel Čater z 20. mestom na superveleslalomu leta 2018.

Resen zaplet Pekel slovenskega smučarskega asa, ni se izšlo po načrtu

Lake Louise bo konec prihodnjega tedna gostil tudi ženske tekme v hitrih disciplinah, in sicer dva smuka ter superveleslalom. Slovenska predstavnica na vseh treh tekmah v Kanadi bo Ilka Štuhec, ki formo pili v Nakiski.

Konec tedna se bo nadaljevala tudi sezona svetovnega pokala za tekmovalke v tehničnih disciplinah, ki so iz Levija neposredno odpotovale v ZDA. Med njimi sta tudi dve Slovenki Ana Bucik in Neja Dvornik.

Slalom (Ž) Shiffrinova še korak bližje Vonnovi, Slovenki napredovali

Slovenki sta bili na uvodnih slalomih v točkah, Bucikova s šestim in 13. mestom ter Dvornikova s 23. in 15. mestom. Američanka Mikaela Shiffrin je sezono odprla z dvema zmagama in bo glavna favoritka za zmago tudi na domačem prizorišču.

Veleslalom bo na sporedu v soboto ob 16. in 19. uri, slalom pa dan kasneje ob 16.15 ter 19.00.

Deset let kasneje Revolucionarna ideja Vonnove še vedno živi Route de Rhum Kostelić zašel v težave med plovbo čez Atlantik

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.