Zanimiva ideja za kaznovanje "umazanih" športnikov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Na plan je priromala zanimiva ideja za kaznovanje uživalcev prepovedanih substanc.
Oglej si celoten članek

V preteklih dneh je v Ženevi potekala konferenca Mednarodnega inštituta antidopinških organizacij (iNADO), na kateri so sodelovali predstavniki 37 protidopinških organizacij in več kot 20 vrhunskih športnikov, med njimi dobitniki olimpijskih medalj in nekdanji svetovni prvaki.

Na konferenci so razpravljali o zanimivem predlogu, s katerim bi dopinškim prestopnikom zagrenili življenje. Tistim športnikom, ki bi bili zaradi dopinga suspendirani za daljše časovno obdobje, nato pa bi se vrnili na tekmovanja, tudi po kazni ne bi dovolili določenih privilegijev.

Doping Olimpijskemu prvaku vzeli naslov

Skupina je predlagala, da bi tovrstnim "umazanim" športnikom, tudi v primeru uspehov po odsluženi kazni, prepovedali poziranje na stopničkah, da jim ne bi izplačali denarnih nagrad in da jih ne bi šteli med nosilce državnih, celinskih ali svetovnih rekordov.

"Izgubiti čast, da stopiš na stopničke, je ena najbolj bolečih stvari, ko čistega športnika oropa uporaba dopinga," so v izjavi za javnost zapisali pri iNADO.

Kateri vrhunski športniki so sodelovali na konferenci, omenjena organizacija ni sporočila. Ob naštetih ukrepih bi dopinškim grešnikom preprečili tudi, da bi bili nosilci zastav na olimpijskih igrah in ostalih mednarodnih tekmovanjih.

"Ni naključje" Bodo Gregorinovi vzeli kolajno iz Sočija?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.