Zapleti glede Kobejevega slovesa

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Še vedno potekajo dogovori glede pogreba in počastitve umrlega košarkarskega zvezdnika.
Oglej si celoten članek

Smrt Kobeja Bryanta je pretresla športni svet. Eden najbolj priljubljenih športnikov v ZDA je umrl v nedeljo v helikopterski nesreči v Los Angelesu, kjer še vedno kujejo načrte za slovo od legendarnega igralca Jezernikov.

Kobe Lastnik helikopterja ni imel dovoljenja za takšen let

Pred dvorano Staples Center, kjer je Bryant 20 let igral domače tekme, je v dneh po njegovi smrti spontano nastal nekakšen oltar Bryantu, kamor užaloščeni navijači polagajo cvetje, drese, košarkarske žoge in poslovilna pisma.

Foto: Profimedia Staples Center Kobe Bryant

Sprva so načrtovali, da bi se uradna spominska slovesnost odvila v Staples Centru, ki sprejme 19.000 ljudi. A zaradi ogromnega zanimanja bodo ceremonijo najbrž prestavili.

Navijači se bodo od Kobeja bržkone poslovili na stadionu L.A. Coliseum, trenutnem domovanju NFL moštva LA Rams, ki sprejme 79.000 duš, proča TMZ. V okolici Coliseuma je veliko parkov in drugih površin, ki lahko sprejmejo še več ljudi.

Foto: Profimedia L.A. Coliseum

Srhljivo Zadnje sekunde pred nesrečo, kamera ujela trk helikopterja

Kot možno lokacijo slovesnosti so omenjali tudi stadion Rose Bowl v Pasadeni, ki sprejme 91.000 gledalcev, a se zaradi oddaljenosti objekta bolj nagibajo h Coliseumu.

"Želimo prisluhniti Vanessi, Lakersom in se prepričati, da bomo imeli priložnost žalovati skupaj na pravi način. Pripravljeni smo pomagati družini pri polaganju Kobeja h zadnjemu počitku. Kakorkoli, kadarkoli in kjerkoli," je za KABC dejal župan Los Angelesa Eric Garcetti.

"Ne želim več..." Kobejeva smrt 'prisilila' Shaqa v neobičajno potezo

Spominska slovesnost bi se tako lahko odvila šele v naslednjih tednih, zaenkrat pa ni več znanega niti o Kobejevem pogrebu.

Njegova žena Vanessa Bryant se je oglasila na Instagramu, v svoji objavi pa ni omenila ničesar o slovesnosti ali pogrebu.

Kobe Bryant je za LA Lakers igral 20 sezon, osemnajstkrat je bil izbran na All-Star tekmo lige NBA. Osvojil je pet naslovov prvaka, dvakrat je bil najkoristnejši igralec (MVP) finala, enkrat rednega dela. Z reprezentanco ZDA je osvojil dve zlati olimpijski medalji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 05:41 1. Februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 02:41 1. Februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 00:04 1. Februar 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.