Šport > Košarka
36951 ogledov

Zadnje sekunde pred nesrečo, kamera ujela trk helikopterja

kobe bryant helikopter Profimedia
Nadzorne kamere so ujele poslednje trenutke pred nesrečo, v kateri je poleg Kobeja Bryanta umrla njegova 13-letna hčerka in sedem drugih ljudi.

Lokalna prebivalka Ronna Leavitt je preiskovalcem nesreče helikopterja, ki je strmoglavil v nedeljskih jutranjih urah po lokalnem času v kraju Calabasas v Los Angelesu, izročila posnetek, na katerem so slišne zadnje sekunde pred nesrečo.

Vanessa in Kobe Bryant Prva poteza v javnosti Magazin Vanessa objavila ganljivo fotografijo, prvo po Kobejevi smrti

V nesreči so ugasnila življenja legendarnega košarkarja Kobeja Bryanta, njegove 13-letne hčerke Gianne, pilota in šestih ostalih potnikov.

kobe bryant Magazin Žena Kobeja Bryanta z zapisom prekinila molk

Poslednje sekunde usodnega leta je zabeležil varnostni sistem na dvorišču ene izmed tamkajšnih prebivalk. Na 43-sekundnem posnetku je moč slišati približevanje in oddaljevanje helikopterja, temu sledi zamolkel zvok silovitega trčenja v hrib ter nato nenadna tišina.

Uradno naj bi se nesreča zgodila 9:45:39, kar potrjuje tudi ura na varnostni kameri, kjer je sicer trk slišen ob 9:45:41.

Leavittova je za ABC7 News povedala, da je helikopter preletel njeno hišo in nato naredil obrat za 180 stopinj, kmalu zatem pa trčil v bližnji hrib.

Kobe Bryant in Gianna Kot bi vedela... Šport Kaj sta Kobe in hčerka počela tik pred letom, še posebej šokira

Med redkimi očividci tragičnega dogodka je bil tudi Scott Daehlin, tonski mojster iz Calabasasa, ki je v času nesreče stal pred vhodom tamkajšnje cerkve. Daehlin je za Extra povedal, da je helikopter letel nevarno nizko, nakar je zavil proti hribovitemu območju. "Takoj so se mi prižgali vsi alarmi. Vedel sem, da je prekleto nizko," je dejal. 

Nato je počilo.

"Najbolj se mi je vtisnilo v spomin, da se je rotor nemudoma ustavil. Upam, da niso trpeli, saj se je vse zgodilo zelo, zelo hitro," je povedal Daehlin, ki je nato poklical reševalce in jih pomagal usmeriti na kraj nesreče. "To je grozna tragedija. Mislim, da se je pilot zmedel in ni več vedel, kje se nahaja," je dodal.

Kawhi Leonard LeBron James Clippers Lakers Veliki zvezdnik: Šport "Imel sem istega pilota, ne vem več, če bom še sedel v helikopter"

Kobe Bryant Prvi izsledki Šport Tako malo je manjkalo, da bi se izognili tragediji
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.