Znan vzrok za smrt Astorija

Foto: Profimedia Davide Astori
Zdravniki po obdukciji ugotovili vzrok za smrt enaintridesetletnika.
Oglej si celoten članek

Današnja obdukcija v Vidmu je pokazala, da je v nedeljo preminuli kapetan Fiorentine Davide Astori v spanju umrl zaradi zastoja srca. Enaintridesetletni Astori je bil skupaj z ekipo v Vidmu, kjer bi moralo moštvo v nedeljo odigrati prvenstveno tekmo serie A proti Udineseju.

Kot sta povedala zdravnika, ki ju je za obdukcijo pooblastilo tožilstvo, je Astori umrl zaradi srčne aritmije - upočasnjenega ritma srca. To je bilo vedno počasneje, nato pa se je ustavilo. Podrobnejši pregled bo sicer še opravljen.

Lepa gesta Kluba počastila umrlega nogometaša

Nogometaša bodo v sredo premestili v Firence, kjer bo v tamkajšnjih prostorih Italijanske nogometne zveze tudi žalovanje. Pogreb v baziliki svetega križa (Basilica di Santa Croce) bo v četrtek.

Astori je za Italijo odigral 14 tekem, poleg Fiorentine pa je bil član Milana, Pizzighetoneja, Cremoneseja, Cagliarija in Rome. Italijanska nogometna prvoligaša Fiorentina in Cagliari sta se odločila, da v njunih ekipah nihče nikoli ne bo več nosil številke 13, ki jo je pri obeh imel preminuli Astori, zato sta dresa s to številko upokojila.

Po tragediji Romun besen ob smrti Davideja Astorija

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:41 7. Marec 2018.

    Malo trapasto povedana diagnoza . Če gre za aritmijo , bi bil živ , kajti aritmija je nepravilno bitje srca …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.