Znano, kdaj se Luka in druščina vračajo na igrišča, liga pristala na ukrepe

Foto: Epa
Foto: Epa
Liga NBA se bo nadaljevala v nedeljo.
Oglej si celoten članek

Vodstvo košarkarske lige NBA je sporočilo, da se bo tekmovanje po štirih dneh pavze zaradi protesta igralcev proti policijskemu nasilju in rasni nestrpnosti v ZDA, nadaljevalo v nedeljo. Hkrati je liga v sodelovanju z igralci in lastniki klubov sprejela niz ukrepov za aktivno vključitev v družbene reforme.

Komisar lige Adam Silver je sporočil, da so bili pogovori z igralci in lastniki klubov konstruktivni in da je na koncu prevladovalo enotno mnenje, da se mora tekmovanje v mehurčku v Orlandu nadaljevati.

Foto: Epa adam silver

Lastniki klubov in vodstvo lige so obljubili, da bodo uporabili vsa možna sredstva za zagotovitev socialne pravičnosti in rasne enakopravnosti.

Lastniki se bodo bolj aktivno vključili tudi v letošnje predsedniške volitve v ZDA. V vseh mestih, kjer imajo lastniki klubov lige NBA svoje dvorane, bodo v njih organizirali volilna mesta za novembrske volitve in tako skušali čim večjemu številu ljudi omogočiti izbiro predsednika.

Odziv predsednika Trump: "NBA se igra politiko!"

"Te obljube smo sprejeli po več mesecih napornih priprav na varno nadaljevanje sezone lige NBA, z njimi pa želimo doseči socialno pravičnost in rasno enakopravnost. Veselimo se nadaljevanja tekmovanja tu v Orlandu in skupnega dela v prihodnje," je liga NBA zapisala v sporočilu za javnost.

V štirih dneh je bilo odpovedanih dvanajst tekem, med njimi tudi peta tekma med Dallas Mavericks in Los Angeles Clippers, kjer slednji vodijo s 3:1.

Še okrepljeni Kakšna družba! Tako se tekom premora zabavajo Luka, Dragić... Bojkot V ZDA dan brez športa Bojkot ali igranje? Padla odločitev, ali bodo Luka in kompanija nadaljevali sezono

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.