Znano, kje bo odigran zgodovinski Superclasico

Foto: EPA Santiago Bernabeu žoga Liga prvakov Madrid Inter Bayern finale
Južnoameriški finale na evropskih tleh.
Oglej si celoten članek

Južnoameriška nogometna konfederacija (Conmebol) je v četrtek potrdila, da bo dvakrat prestavljena povratna finalna tekma cope libertadores med Boco Juniors in River Platom 9. decembra v Madridu, na stadionu Reala Santiago Bernabeu.

Prva tekma finala južnoameriške različice lige prvakov se je končala z 2:2, povratna bi morala biti v soboto, a so jo zaradi napada navijačev na avtobus nogometašev Boce Juniors sprva prestavili na nedeljo, nato pa odpovedali. Boca se je pritožila Conmebolovemu neodvisnemu disciplinskemu odboru, da zaradi incidenta izključi River, a pri tem ni bila uspešna. Odbor je River Plate kaznoval z igranjem dveh tekem pred praznim stadionom in kaznijo v višini 400.000 dolarjev.

Video Igralci Boce po napadu na avtobus porezani, Superclásico že drugič prestavljen

Predsednik Conmebola Alejandro Dominguez je pojasnil, da je prvi mož Reala Florentino Perez ponudil stadion Santiago Bernabeu brezplačno. "Madrid je mesto z največjo argentinsko populacijo izven Argentine. Je deseto najbolj varno mesto na svetu, ima letališče z odličnimi povezavami in je mesto z nogometno tradicijo," je povedal.

Največje rivalstvo "Slovencu je težko razložiti, za kaj gre"

Ob tem je pojasnil, da bodo na stadionu dobrodošli navijači obeh ekip, ne bo pa prostora za huligane.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.