Zvezdnik o tem, da mu pogovori z Rogličem rešujejo kariero

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
"Kar mi je dejal, mi bo pomagalo do konca kariere," o Primožu Rogliču pravi njegov moštveni kolega.
Oglej si celoten članek

Pred letom dni, decembra 2020, je nekdanji zmagovalec gira Tom Dumoulin resno razmišljal o zaključku kariere. Biil je 'mentalno in fizično izčrpan'. Sledila je nekajmesečna odsotnost z dirk.

Nizozemec se je nato vrnil za olimpijsko vožnjo na čas, kjer ga je premagal le njegov moštveni kolega pri ekipi Jumbo-Visma Primož Roglič. Ta je po Dumoulinovih besedah med zaslužnejšimi, da je nizozemski as sploh normalno nadaljeval športno pot.

"Rad se pogovarjam s Primožem. Ko mu govoriš o svojih težavah, te resnično posluša. Nikoli nisem videl, da bi nekoga sodil ali obsojal. Predstavi ti svoja čustva, govori o svojih izkušnjah," je za francoski L'Equipe dejal 31-letni Nizozemec.

"Na vse skupaj zdaj gledam kot na dogodivščino, na zgodbo, ki jo sam pišem zase in samo zase. Gre za nekaj, za kar si lahko srečen, da doživiš enkrat v življenju in to moraš sprejeti v dobrem in slabem."

Šport Roglič sprejel odločitev: "Prepričan sem, da sem na pravem mestu"

"Večji del sezone 2020 sem prestal psihično in fizično utrujen. Nisem se mogel odpočiti in ko je prišlo novo leto, sem se počutil ujetega. Čez to nisem mogel iti, moral sem sprejeti odločitev za premor, da bi našel nov način in pot, da bi funkcioniral na drugačen način."

Na koncu je vseeno  ponovil uspeh iz Ria, kjer je prav tako osvojil srebrno odličje v kronometru. Želel je sicer izboljšati uvrstitev izpred petih let, razočaranega pa se ni počutil predvsem zato, ker ga je premagal prav Slovenec: "Če bi lahko izbiral, kdo naj me premaga, bi izbral Primoža. Zame je nekakšen vzor."

Foto: Profimedia Tom Dumoulin in Primož Roglič

"Kar mi je dejal, mi bo pomagalo do konca kariere," po novem skupnem trening kampu z Rogličem meni Dumoulin.

Tudi po olimpijskih igrah sicer ni imel sreče, med treningom na domačih cestah ga je zbil avto, moral je na opeacijo zapestja. Nekdanji svetovni prvak je bil tako prisiljen izpustiti svetovno prvenstvo v kolesarsko nori Flandriji.

Jumbo-Visma Roglič o novih razmerjih v ekipi: Treba bo razmisliti - on, jaz ali oba

V letu 2020 je bil sedmi na Touru, kasneje pa je zaradi utrujenosti predčasno sestopil s kolesa na Vuelti. Kasneje na tritedenskih etapnih dirkah ni več nastopil. V naslednjem letu naj bi se vrnil na Giro ali Tour, morda bo enega od njiju združil tudi z dirko po Španiji, ki se bo s tremi etapami sicer začela prav v njegovi domovini. "Še vedno bom ciljal na skupne uvrstitve na nekaterih dirkah," je obljubil Dumoulin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:42 29. December 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.