Avstrija podala nujen poziv svojim državljanom na Hrvaškem

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Poziv so pospremili s klicem - nujno.
Oglej si celoten članek

Avstrija je zaradi naraščanja števila uvoženih okužb z novim koronavirusom iz Hrvaške danes pozvala svoje državljane, naj se nujno vrnejo iz te države. Poleg tega od ponedeljka odsvetujejo vsa nenujna potovanja v to državo, so za avstrijsko tiskovno agencijo APA danes povedali na avstrijskem zunanjem ministrstvu.

Pojasnili so še, da se o podrobnostih še dogovarjajo z ministrstvom za zdravje.

Za slabo sliko krivijo tudi Hrvaško

V Avstriji so v zadnjem dnevu potrdili 282 novih okužb s koronavirusom, s čimer je število na novo okuženih prvič po več mesecih preseglo 200. Minister za zdravje Rudolf Anschober je pojasnil, da je veliko število novih okužb posledica večjega števila žarišč, povezanih s potovanji. Številni na novo okuženi so se vrnili iz Hrvaške.

Na avstrijskem Koroškem je bilo denimo od 22 v četrtek potrjenih okužb kar 16 povezanih s Hrvaško. Tudi na Tirolskem so v zadnjih dneh potrdili najmanj 20 okužb, ki so posredno ali neposredno povezane z dopustovanjem na Hrvaškem.

Na Hrvaškem so v zadnjem dnevu potrdili rekordnih 208 primerov okužb z novim koronavirusom.

Svet Hrvati objavili uradno, rekordno številko in pozvali mlade

Poleg Hrvaške avstrijsko zunanje ministrstvo trenutno nenujna potovanja odsvetuje v skupno 31 držav, med njimi so Bolgarija, Romunija, Portugalska in Švedska, od ponedeljka pa tudi celinska Španija.

Spričo vse višjega števila okuženih v balkanskih državah sicer Avstrija že od četrtka izvaja poseben zdravstveni nadzor tudi na mejnem prehodu Brenner na meji z Italijo. Prek tega prehoda bi se namreč lahko namenili povratniki iz balkanskih držav in se tako izognili nadzoru na Štajerskem, Koroškem in Gradiščanskem, navaja APA.

Covid-19 Kacin glede Hrvaške: Vlada bo ukrepala, da se lahko začne šolsko leto

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 23:37 14. Avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • 15:54 14. Avgust 2020.

    Upajmo, da bo tudi naša vlada dala našim dopustnikom čas za vrnitev do ponedeljka, potem pa v karanteno, tako kot …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.