Bivši mož ji je obljubil, da jo bo ubil in zakopal

Foto: Profimedia - fotografija je simbolična
Foto: Profimedia - fotografija je simbolična
Marta (ime ni pravo) je prenehala živeti zaradi zadušljivega in bolečega odnosa z bivšim možem, ki je obljubil, da jo bo ubil in njeno truplo zakopal.
Oglej si celoten članek

V minulem tednu pa se je njeno življenje spet spremenilo, tokrat na bolje. Posebna "pametna ura" ji omogoča, da po potrebi hitro s pritiskom na gumb pokliče policijo, ki nato hitro posreduje, poroča Italijanska tiskovna agencija Ansa. 

Naprava je prva od 45-ih ur, ki jih bodo na območju Neaplja kmalu dostavili žrtvam nasilja. Naprava je neposredno povezana z operativnim centrom karabinjerjev v Neaplju. Takoj, ko prispe SOS sporočilo, se žrtev geolocira in se ji pošlje pomoč.

Zdaj Marta nadaljuje svoje življenje, ki je bilo grobo prekinjeno zaradi strahu pred bivšim in nasilnim soprogom. Tašča jo je namreč opozorila, da jo namerava celo obliti s kislino. Od tedaj je živela v nenehnem strahu.

Nenehno pod nadzorom, a je srečna

"Zaradi nove naprave sem nenehno pod nadzorom, a sem zelo srečna," pravi Marta, ki je stara 36 let in mati dveh mladoletnih otrok: "Zdaj grem lahko po dolgih mesecih spet ven in sem bolj pomirjena. Zahvaljujoč tej uri se počutim zaščiteno."

"Res je, odreči se moram svoji zasebnosti. A je to cena, ki sem jo pripravljen plačati," pojasnjuje.

30. novembra so neapeljski karabinjerji objavili začetek pilotnega projekta "Mobilni angel", ki je priskrbel reševalne ure za žrtve slabega ravnanja.

Fotografija je simbolična.

Slovenija Do smrti zbil dva kolesarja, eden je bil olimpijec KRONIKA Zavrelo zaradi parkiranega avta
    

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.