Svet
17912 ogledov

Bivši mož ji je obljubil, da jo bo ubil in zakopal

Karabinjerji Profimedia - fotografija je simbolična
Marta (ime ni pravo) je prenehala živeti zaradi zadušljivega in bolečega odnosa z bivšim možem, ki je obljubil, da jo bo ubil in njeno truplo zakopal.

V minulem tednu pa se je njeno življenje spet spremenilo, tokrat na bolje. Posebna "pametna ura" ji omogoča, da po potrebi hitro s pritiskom na gumb pokliče policijo, ki nato hitro posreduje, poroča Italijanska tiskovna agencija Ansa. 

Naprava je prva od 45-ih ur, ki jih bodo na območju Neaplja kmalu dostavili žrtvam nasilja. Naprava je neposredno povezana z operativnim centrom karabinjerjev v Neaplju. Takoj, ko prispe SOS sporočilo, se žrtev geolocira in se ji pošlje pomoč.

Zdaj Marta nadaljuje svoje življenje, ki je bilo grobo prekinjeno zaradi strahu pred bivšim in nasilnim soprogom. Tašča jo je namreč opozorila, da jo namerava celo obliti s kislino. Od tedaj je živela v nenehnem strahu.

Nenehno pod nadzorom, a je srečna

"Zaradi nove naprave sem nenehno pod nadzorom, a sem zelo srečna," pravi Marta, ki je stara 36 let in mati dveh mladoletnih otrok: "Zdaj grem lahko po dolgih mesecih spet ven in sem bolj pomirjena. Zahvaljujoč tej uri se počutim zaščiteno."

"Res je, odreči se moram svoji zasebnosti. A je to cena, ki sem jo pripravljen plačati," pojasnjuje.

30. novembra so neapeljski karabinjerji objavili začetek pilotnega projekta "Mobilni angel", ki je priskrbel reševalne ure za žrtve slabega ravnanja.

Fotografija je simbolična.

Janez Trunkelj Slovenija Do smrti zbil dva kolesarja, eden je bil olimpijec Pest KRONIKA Gorenjska Zavrelo zaradi parkiranega avta
    
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.