Gorenjska
1534 ogledov

Zavrelo zaradi parkiranega avta

Pest Profimedias Fotografija je simbolična.
Gorenjski policisti so se včeraj ukvarjali s prometnimi nesrečami, nesrečo na smučišču Krvavec, tatvino in tudi nasilnim izpadom.

Kot danes v pregledu dogodkov, ki so se zgodili v zadnjih 24 urah, poročajo s Policijske uprave Kranj, sta se včeraj dopoldne zaradi parkiranega avta v ulici na območju Radovljice sprla dva moška. Tako je 52-letnik udaril in telesno poškodoval drugega moškega. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Zelo jezen je zagotovo tudi lastnik dveh izginulih gorskih koles z območja Žirov. Čeprav sta bili ob stanovanjski hiši zaklenjeni s ključavnico, je za njima izginila vsaka sled. Gre za kolo znamke Cannondale, tip Prophet 2, bele barve in kolo znamke Polygon, rdeče in črne barve, obe kolesi skupaj sta vredni do 2000 evrov.

Dva sta močno napihala

Na območju Škofje Loke je včeraj nekaj čez 15. uro pri vožnji z mopedom padel 59-letni voznik in se lahko telesno poškodoval. Policisti so ugotovili, da je vozil z neprilagojeno hitrostjo in da je bil tudi pod vplivom alkohola (0,92 mg/l).

Okoli 21. ure pa je sinoči 55-letni voznik avta, ki je vozil po gorenjski avtocesti iz Hrušice proti Lipcam, trčil v delovno zaporo. V avtu sta bila poleg njega še dva potnika, a se na srečo nikomur ni zgodilo nič. Policisti so ugotovili, da je bil voznik močno pod vplivom alkohola (0,76 mg/l), zato so ga pridržali.

Z materialno škodo sta se včeraj na srečo končali še dve prometni nesreči: ena na območju Kranja okoli 16. ure in druga okoli 22. ure na območju Škofje Loke. V prvi je 42-letna voznica zaradi prekratke varnostne razdalje z avtomobilom trčila v avtomobil voznika pred njo. Ta pa naprej v avtomobil drugega voznika pred njim. Zoper voznico policisti vodijo prekrškovni postopek. V drugi nesreči pa je 22-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti z avtomobilom zapeljal z vozišča. V nesreči je bil udeležen sam. Tudi zoper njega policisti vodijo prekrškovni postopek.

Trčil v smučarko

Policisti še zbirajo obvestila in vodijo postopek tudi o nesreči na smučišču Krvavec, v kateri se je včeraj okoli 11. ure lažje poškodovala smučarka. Kot navajajo kranjski policisti, je smučar med smučanjem po smučišču pred seboj dohitel smučarko. Ker hitrosti ni prilagodil svojemu znanju in sposobnostim, je trčil vanjo, pri tem pa je smučarka padla. Pomoč so ji na kraju nesreče nudili nadzorniki, reševalci na smučišču in ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika. S helikopterjem Slovenske vojske so  poškodovano odpeljali v UKC Ljubljana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.