Bogastvo Evrope. Kje je Slovenija?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Kartograf Jakub Marian je na svoji spletni strani objavil zemljevid, ki prikazuje razpored bogastva v Evropi.
Oglej si celoten članek

Podatki, prikazani na zemljevidu, izhajajo iz ugotovitev analize švicarske multinacionalne finančne firme Vredit Suisse, ki meri bogastvo s seštevanjem vrednosti finančnega in ostalega premoženja in odšteva vrednosti dolgov.

Zemljevid, ki je objavljen na portalu jakubmairan.com, prikazuje srednjo vrednost bogastva na odraslo osebo v posamezni državi, izraženo v ammeriških dolarjih.

Evropski zemljevid bogastva

1 % najbogatejših Razkorak med najbogatejšimi in ostalimi ljudmi vse večji

Kot menijo ekonomisti, slika ni povsem popolna za nekatere države Evropske unije, saj temelji na podatkih posameznega gospodinjstva; koliko ta poseduje na določeni dan, vključno z nepremičninami, za nekatere države pa so uporabljeni podatki, ki temeljijo le na finančnih bilancah.

Glede na zemljevid je država z največjim bogastvom Islandija, sledita Švica in Luksemburg, nato pa Norveška, Francija in Velika Britanija.

Najbolj revni državi na širšem evropskem prostoru sta Ukrajina in Belorusija.

Astrologija V tem znamenju rojenih največ bogatašev

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.