Svet
810 ogledov

Bogastvo Evrope. Kje je Slovenija?

denar Profimedias
Kartograf Jakub Marian je na svoji spletni strani objavil zemljevid, ki prikazuje razpored bogastva v Evropi.

Podatki, prikazani na zemljevidu, izhajajo iz ugotovitev analize švicarske multinacionalne finančne firme Vredit Suisse, ki meri bogastvo s seštevanjem vrednosti finančnega in ostalega premoženja in odšteva vrednosti dolgov.

Zemljevid, ki je objavljen na portalu jakubmairan.com, prikazuje srednjo vrednost bogastva na odraslo osebo v posamezni državi, izraženo v ammeriških dolarjih.

Evropski zemljevid bogastva | Avtor:

slovenija 25.10.13, evro, euro, denar, denar pada, kovanci, sparanje, banka, pri 1 % najbogatejših Svet Razkorak med najbogatejšimi in ostalimi ljudmi vse večji

Kot menijo ekonomisti, slika ni povsem popolna za nekatere države Evropske unije, saj temelji na podatkih posameznega gospodinjstva; koliko ta poseduje na določeni dan, vključno z nepremičninami, za nekatere države pa so uporabljeni podatki, ki temeljijo le na finančnih bilancah.

Glede na zemljevid je država z največjim bogastvom Islandija, sledita Švica in Luksemburg, nato pa Norveška, Francija in Velika Britanija.

Najbolj revni državi na širšem evropskem prostoru sta Ukrajina in Belorusija.

astrologija Astrologija Magazin V tem znamenju rojenih največ bogatašev

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.