Dečki prisiljeni v nekaj, česar pred njimi ni storil še noben otrok

Foto: Epa Reševanje tajskih dečkov Foto: Epa Reševanje tajskih dečkov Foto: Epa Reševanje tajskih dečkov Foto: Epa Reševanje tajskih dečkov Foto: Epa Reševanje tajskih dečkov Foto: Epa Reševanje tajskih dečkov Foto: Epa Reševanje tajskih dečkov Foto: Epa Reševanje tajskih dečkov Foto: Epa Reševanje tajskih dečkov Foto: Epa Reševanje tajskih dečkov
Član mednarodne reševalne ekipe je poln občudovanja do dečkov.
Oglej si celoten članek

Član mednarodne reševalne ekipe Ivan Karadzic je poln občudovanja do dečkov, ujetih v tajski jami Tham Luang. "Prisiljeni so bili, da naredijo nekaj, kar pred njimi ni storil še noben otrok," je po včerajšnjem reševanju povedal za BBC. "Ni normalno, da se otroci, stari 11 let, potapljajo v jami."

Poudaril je, da so se potapljali v ekstremno nevarnem okolju, kjer je vidljivost nična. "Zelo smo se bali panike," je dejal za BBC in dodal, da ne more verjeti, kako mirni so dečki. "Izredno močni dečki so."

Musk poslal podmornico Rešujejo zadnje štiri dečke in trenerja

Reševalcem je sicer danes uspelo na plano potegniti še preostale štriri dečke in 25-letnega trenerja. Prejšnja dva dni so so iz jame uspeli rešiti skupno osem dečkov, štiri včeraj, štiri pa dva dni nazaj.

Vsaj en teden bodo v bolnišnici

Štirje dečki in trener so ponoči v jami Tham Luang, potem ko jo je zardi monsunskega deževja zalila voda, prespali še zadnjo, 17. noč.

Tajska Trener pisal staršem dečkov, to so mu odgovorili

Foto: Epa Reševanje tajskih dečkov

Rešeni dečki so na zdravljenju v bolnišnici Prachanukroh v pokrajini Chiang Rai, kjer bodo ostali vsaj en teden. Nekdanji guverner regije in vodja reševalcev Narongsak Osotthanakorn je dejal, da zdravniki nadzorujejo zdravje dečkov, ker želijo preprečiti širjenje morebitnih okužb. Dodal je, da se trudijo, da bi dečke, ki so več kot dva tedna preživeli v jami brez svetlobe in z zelo malo hrane, čimprej lahko vrnili staršem.

Mini podmornice niso uporabili

Mini podmornice, ki jo je doniral ameriški ameriški tehnološki podjetnik, ustanovitelj Tesle Elen Musk, niso uporabili. 

Čakajo dobre novice Reševalna akcija: Dečke so morali omamiti

Foto: Epa Reševanje tajskih dečkov

Vodja reševalcev Osottanakorn je pred tretjim reševalnim dnevom dejal, da si pri reševanju z njo ne bodo mogli pomagati. "Njegova tehnologija je kompleksna in napredna, a je ne bomo mogli pripeljati v jamo za reševanje," je dejal.

Tako naj bi podmornica reševalcem ostala za prihodnje reševalne operacije.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 11:53 11. Julij 2018.

    Zato ker so posledično s svojim dejanjem odgovorni za smrt enega od reševalcev bi jim po okrevanju dodelila takšne vzgojne …

  • 14:26 10. Julij 2018.

    Naj se vse skupaj mirno in srečno konča

  • 13:27 10. Julij 2018.

    Kdor reši enega človeka, je rešil ves svet............žal to prepozno spoznavamo .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.