Svet
24250 ogledov

Dečki prisiljeni v nekaj, česar pred njimi ni storil še noben otrok

Reševanje tajskih dečkov
1/10
Epa
Član mednarodne reševalne ekipe je poln občudovanja do dečkov.

Član mednarodne reševalne ekipe Ivan Karadzic je poln občudovanja do dečkov, ujetih v tajski jami Tham Luang. "Prisiljeni so bili, da naredijo nekaj, kar pred njimi ni storil še noben otrok," je po včerajšnjem reševanju povedal za BBC. "Ni normalno, da se otroci, stari 11 let, potapljajo v jami."

Poudaril je, da so se potapljali v ekstremno nevarnem okolju, kjer je vidljivost nična. "Zelo smo se bali panike," je dejal za BBC in dodal, da ne more verjeti, kako mirni so dečki. "Izredno močni dečki so."

Reševanje tajskih dečkov Musk poslal podmornico Svet Rešujejo zadnje štiri dečke in trenerja

Reševalcem je sicer danes uspelo na plano potegniti še preostale štriri dečke in 25-letnega trenerja. Prejšnja dva dni so so iz jame uspeli rešiti skupno osem dečkov, štiri včeraj, štiri pa dva dni nazaj.

Vsaj en teden bodo v bolnišnici

Štirje dečki in trener so ponoči v jami Tham Luang, potem ko jo je zardi monsunskega deževja zalila voda, prespali še zadnjo, 17. noč.

Tajska - ujeti dečki Tajska Svet Trener pisal staršem dečkov, to so mu odgovorili

Reševanje tajskih dečkov | Avtor: Epa Epa

Rešeni dečki so na zdravljenju v bolnišnici Prachanukroh v pokrajini Chiang Rai, kjer bodo ostali vsaj en teden. Nekdanji guverner regije in vodja reševalcev Narongsak Osotthanakorn je dejal, da zdravniki nadzorujejo zdravje dečkov, ker želijo preprečiti širjenje morebitnih okužb. Dodal je, da se trudijo, da bi dečke, ki so več kot dva tedna preživeli v jami brez svetlobe in z zelo malo hrane, čimprej lahko vrnili staršem.

Mini podmornice niso uporabili

Mini podmornice, ki jo je doniral ameriški ameriški tehnološki podjetnik, ustanovitelj Tesle Elen Musk, niso uporabili. 

Tajska reševanje dečkov iz jame Čakajo dobre novice Svet Reševalna akcija: Dečke so morali omamiti

Reševanje tajskih dečkov | Avtor: Epa Epa

Vodja reševalcev Osottanakorn je pred tretjim reševalnim dnevom dejal, da si pri reševanju z njo ne bodo mogli pomagati. "Njegova tehnologija je kompleksna in napredna, a je ne bomo mogli pripeljati v jamo za reševanje," je dejal.

Tako naj bi podmornica reševalcem ostala za prihodnje reševalne operacije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
 • jozicamurn 11:53 11.julij 2018.

  Zato ker so posledično s svojim dejanjem odgovorni za smrt enega od reševalcev bi jim po okrevanju dodelila takšne vzgojne ter da mu vsak dan na grob odnesejo rožico in zapojejo pesem. Tepla bi jih najmanj en mesec, da si ...prikaži več zapomnejo, do česa lahko pride z njihovimi dejanji.

 • bernarda59 14:26 10.julij 2018.

  Naj se vse skupaj mirno in srečno konča

 • Avatar Leon
  Leon 13:27 10.julij 2018.

  Kdor reši enega človeka, je rešil ves svet............žal to prepozno spoznavamo .