Svet
26418 ogledov

Trener pisal staršem dečkov, to so mu odgovorili

Tajska - ujeti dečki Epa
Akkapol Chantawong, 25-letni nogometni trener s Tajske, ki je v podzemno jamo povedel 12 dečkov, je za številne glavni krivec njihove nesreče.

Nesrečo tajskih dečkov spremlja malodane ves svet; za številne je glavni krivec dogodka 25-letni trener, ki je dečke svojega nogometnega kluba odpeljal v podzemno jamo. Ne glede na to, da ga številni krivijo za nesrečo, so mu na spletnih omrežjih številni stopili tudi v bran.

"S 25-timi leti je trener tudi sam še vedno na nek način otrok. Očitno je bil vendarle velik vzor dečkom, katerih morala ne glede na to, skozi kaj so šli, ni padla. Velik poklon za trenerja," je med drugim napisala ena izmed uporabnic Twitterja.

Drug uporabnik tega spletnega omrežja je zapisal, da je trener sam, ko je bil še otrok, izgubil svojo družino. Po tragediji je odšel v samostan, nato pa se vrnil in življenje posvetil treniranju otrok. "Devet dni je obdržal 12 otrok pri življenju brez hrane in vode. Iz jame bo prišel zadnji, čeprav je tudi sam še rosno mlad. Ne pozabite na njega," je dodal.

Trener staršem napisal pismo

Trenerja je javno podprla tudi njegova teta Amporn Sriwichai, ki je v pogovoru za CNN poudarila, da je dober človek, ki je osirotel pri le desetih letih.

Iz jame je njej in babici napisal pismo, v katerem je navedel, da je dobro in da naj ju ne skrbi zanj. Rekel jima je, da naj skrbita za svoje zdravje. "Teta, prosim, povej babici, da naj pripravi sok iz zelenjave in pečeno svinjino, ko bom prišel iz jame. Rad vaju imam."

25-letni trener je pismo napisal tudi staršem otrok, ki so z njim ostali v podzemni jami. V pismu, ki ga je objavil CNN, jih je prosil za odpuščanje.

Odgovor staršev:

"Dragi trener Ake,
starši članov nogometnega kluba verjamemo vate, verjamemo, da si dobro skrbel za naše otroke. Želimo, da se zavedaš, da to ni tvoja krivda. Ne krivimo te, ne želimo, da bi se krivil sam. Razumemo situacijo, do katere je prišlo, podpiramo te v celoti. Cenimo tudi tvojo podporo našim otrokom in tvojo skrb zanje. Čakamo novic, da ste vsi prišli iz jame živi in zdravi kolikor se da hitro,"
so zapisali starši v podzemni jami ujetih dečkov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • smuc 16:34 10.julij 2018.

    Iz tebe govori nebrzdana jeza, torej tudi tebi ne bi smeli zaupati otrok ali kaj drugega???!!!

  • Lovebites 00:49 10.julij 2018.

    Mislim,ni opravicila.Ce je ze od otrostva travmatiziran,kako so mu sploh lahko dali v zaupanje svoje otroke.Ja,ubogi je,da je sam brez starsev,ampak kojega kurca jih je vlacil v neko jamo in jih izpostavljal smrti?Da je moj otrok ogrozen,jaz deca ubijem.Je odrasrl ...prikaži več in naj bi imel mozgane.Ne more se primerjat z otrokom,ki se ni zrel sprejet odlocitev,da grejo v neko jamo.Tretji svet in druga mentaliteta.Skoraj kot v SLO pri politiki.Bolj prfuknjen,vecji junak.