Drastične spremembe pri hitri prehrani zaradi visokih cen

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Slavna veriga s hitro prehrano zaradi visokih cen primorana spreminjati recepte. Uporabniki nezadovoljni.
Oglej si celoten članek

Ameriška veriga s hitro prehrano Kentucky Fried Chicken (KFC) je v Avstraliji zaradi visokih cen solato v svojih jedeh zamenjala z mešanico zelja. Nekateri obiskovalci poslovalnic KFC so zato močno nezadovoljni, vnela se je tudi duhovita razprava na Twitterju. Zapisano je bilo celo, da gre za "znamenje apokalipse".

Magazin Račun si je vtetoviral na roko

Kot je ta teden poročala francoska tiskovna agencija AFP, se je lokalna cena zelene solate v Avstraliji v zadnjih mesecih dvignila za 300 odstotkov, zaradi česar so se v KFC odločili za spremembe svojih sicer uveljavljenih dolgoletnih receptov. Glava solate ledenka, ki je prej stala dva dolarja, zdaj v Sydneyju ali Melbournu stane skoraj osem dolarjev.

Magazin To je hrana, ki vas poneumlja

Kot so tudi pojasnili v podjetju, v Avstraliji beležijo pomanjkanje zelene solate, za kar so med drugim okrivili obsežne poplave na vzhodu države.

Foto: EPA KFC

Podražitve solate pa so po pojasnilih analitikov tudi posledica ruske invazije na Ukrajino, kar je povzročilo zvišanje cen dizelskega goriva in gnojil, posledično pa tudi zelenjave.

za ukinitev Boj zoper lokale s hitro hrano

Stranke KFC so medtem svoje nezadovoljstvo nad spremenjenimi recepti številčno izrazile na družbenih omrežjih. Izbiro zelja so označili za čudno, med drugim pa so na Twitterju zapisali tudi, da je zamenjava solate za zelje v burgerju KFC "znamenje apokalipse".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:33 11. Junij 2022.

    a za zamenjavo kruha in mesa pa še pogruntal niso.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.