Svet
2016 ogledov

Drastične spremembe pri hitri prehrani zaradi visokih cen

zelena solata Shutterstock
Slavna veriga s hitro prehrano zaradi visokih cen primorana spreminjati recepte. Uporabniki nezadovoljni.

Ameriška veriga s hitro prehrano Kentucky Fried Chicken (KFC) je v Avstraliji zaradi visokih cen solato v svojih jedeh zamenjala z mešanico zelja. Nekateri obiskovalci poslovalnic KFC so zato močno nezadovoljni, vnela se je tudi duhovita razprava na Twitterju. Zapisano je bilo celo, da gre za "znamenje apokalipse".

tetovaža račun hitra prehrana Magazin Račun si je vtetoviral na roko

Kot je ta teden poročala francoska tiskovna agencija AFP, se je lokalna cena zelene solate v Avstraliji v zadnjih mesecih dvignila za 300 odstotkov, zaradi česar so se v KFC odločili za spremembe svojih sicer uveljavljenih dolgoletnih receptov. Glava solate ledenka, ki je prej stala dva dolarja, zdaj v Sydneyju ali Melbournu stane skoraj osem dolarjev.

burger, kosilo, hrana, debelost Magazin To je hrana, ki vas poneumlja

Kot so tudi pojasnili v podjetju, v Avstraliji beležijo pomanjkanje zelene solate, za kar so med drugim okrivili obsežne poplave na vzhodu države.

KFC | Avtor: EPA EPA

Podražitve solate pa so po pojasnilih analitikov tudi posledica ruske invazije na Ukrajino, kar je povzročilo zvišanje cen dizelskega goriva in gnojil, posledično pa tudi zelenjave.

Sir mocarela se postreže s svežim paradižnikom in baziliko ter slovi po vsem sve za ukinitev Svet Boj zoper lokale s hitro hrano

Stranke KFC so medtem svoje nezadovoljstvo nad spremenjenimi recepti številčno izrazile na družbenih omrežjih. Izbiro zelja so označili za čudno, med drugim pa so na Twitterju zapisali tudi, da je zamenjava solate za zelje v burgerju KFC "znamenje apokalipse".

 
Komentarjev 1
  • rd2dmk2 09:33 11.junij 2022.

    a za zamenjavo kruha in mesa pa še pogruntal niso.

Sorodne novice