Magazin > Lepota & telo
76 ogledov

To je hrana, ki vas poneumlja

burger, kosilo, hrana, debelost Profimedias
Vsi vemo, katera je tista hrana, ki redi. Ste že slišali, da vas nekateri prigrizki tudi poneumljajo?

Spletni portal Health Digezt svetuje, da se izogibamo naslednji hrani, če bi radi ostali pametni. Našteti izdelki naj bi nas namreč poneumljali.

Sladkarije

Vsi vemo, da so predelani sladkorji slabi za naše zdravje in za našo postavo, a očitno vplivajo tudi na naše možgane. Lahko zmanjšajo sposobnost učenja novih stvari. Strokovnjaki pravijo, da dolgoročen negativen vnos predelanih sladkorjev vpliva na možganske celice.

Zmrznjena hrana

Hrana, ki se jo samo pogreje, razne rižote, pice in podobni instantni obroki so zelo slabi za naše možganske celice, saj vsebujejo veliko konzervansov. Prevelik vnos takšne hrane lahko poveča tveganje degenerativne možganske bolezni (npr. Alzheimerjeva bolezen).

Hitra prehrana

Hamburgerji, pice, mastni piščančji medaljoni, kebabi in še in še. Vsi vemo, da je to najslabša oblika prehrane, a vseeno je veliki večini ljudi zelo všeč, saj vsebuje ravno pravo količino sladkorjev in soli, ki nekatere celo zasvojijo.

Alkohol

Ni skrivnost, da alkohol uničuje jetra in počasi zmanjšuje kognitivne sposobnosti. Če se vam dogaja, da ne veste, ali se je nekaj zgodilo ali so bile sanje je to velik pokazatelj, da pijete preveč alkohola.  

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:28 14.oktober 2016.

    "saj vsebujejo veliko konzervansov"Lahko bi šli mal na teren pogledat recimo za zmrznjene pizze katere imajo konzervanse pa katere ne ; pa napisal te konzervanse da so ljudje pozorni na njih."Spletni portal Health Digezt svetuje,"Pohvalno da ...prikaži več ste napisal od kje je članek. Pošteno.